Για το πρώτο δεκαήμερο του Δεκεμβρίου, αντί του Οκτωβρίου που προβλεπόταν αρχικά, μετατίθεται ο κύκλος υποβολής στη Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας των νέων αιτήσεων για χορήγηση Βεβαίωσης Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (Βεβαίωση) ή Βεβαίωση Παραγωγού Ηλεκτρικής Ενέργειας Ειδικών Έργων από ΑΠΕ και ΣΗΘΥΑ (Βεβαίωση Ειδικών Έργων).

Η σχετική ρύθμιση περιλαμβάνεται σε τροπολογία που κατατέθηκε σε νομοσχέδιο του υπουργείου Υγείας, το οποίο ψηφίστηκε από την Ολομέλεια της Βουλής. Η μετάθεση του νέου κύκλου αιτήσεων κρίθηκε σκόπιμη καθόσον μέχρι το Δεκέμβριο εκτιμάται ότι -σύμφωνα με τον προγραμματισμό του Φορέα Αδειοδότησης- θα έχει τεθεί σε λειτουργία το νέο πληροφοριακό σύστημα του Φορέα Αδειοδότησης και θα έχει ολοκληρωθεί η αξιολόγηση όλων των εκκρεμών αιτήσεων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο μεταξύ, όπως ανακοίνωσε ο Διαχειριστής ΑΠΕ και Εγγυήσεων Προέλευσης ΔΑΠΕΕΠ, ολοκληρώνεται η πληρωμή των τιμολογίων των παραγωγών ΑΠΕ που έχουν ενταχθεί στο σύστημα της αυτοτιμολόγησης για το μήνα Ιούνιο. Ο ΔΑΠΕΕΠ έχει ήδη προχωρήσει σε πληρωμές 2.757 τιμολογίων πληρωτέου ποσού έως 7.999,86 ευρώ, που αντιπροσωπεύουν το 55% των παραγωγών εκτός αυτοτιμολόγησης για το μήνα Ιούνιο 2020.