Από το καλοκαίρι μέχρι και σήμερα, η ΕΕΤ, έχει θέσει σε εφαρμογή συγκεκριμένα μέτρα τα οποία «φρενάρουν» πολλές συναλλαγές στα γκισέ των τραπεζών.

Όπως είχε ανακοινώσει τον Αύγουστο η ΕΕΤ δεν θα μπορούν να πραγματοποιηθούν στα τραπεζικά καταστήματα με φυσική παρουσία οι ακόλουθες συναλλαγές:

  • Αναλήψεις μετρητών έως €400. Η ανάληψη μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιείται αποκλειστικά με τη χρήση της χρεωστικής κάρτας, στα ΑΤΜ.
  • Καταθέσεις μετρητών έως €1.000. Οι καταθέσεις μέχρι του ποσού αυτού θα πραγματοποιούνται στα ΑΤΜ με τη χρήση χρεωστικής κάρτας.
  • Οι πληρωμές λογαριασμών τρίτων (δημόσιο, ενέργεια, ύδρευση, τηλεφωνία, συνδρομητική τηλεόραση, ασφάλειες, κ.λπ) εξοφλούνται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Δεν θα δίνεται η δυνατότητα εξυπηρέτησης αυτών των συναλλαγών με χρήση μετρητών στο ταμείο.
  • Η ενημέρωση λογαριασμών (κινήσεων και υπολοίπων) πραγματοποιείται μέσω internet/mobile banking ή στα ΑΤΜ. Ενημερώσεις βιβλιαρίων ταμιευτηρίου δεν θα πραγματοποιούνται στο Δίκτυο Καταστημάτων».

Η Ένωση προτρέπει τους πολίτες να αξιοποιήσουν τη χρεωστική κάρτα της τράπεζας με την οποία συνεργάζονται και τους κωδικούς πρόσβασης στην ηλεκτρονική τραπεζική.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επιπλέον η ΕΕΤ καλεί τους πολίτες να περιορίσουν τις επισκέψεις στα τραπεζικά καταστήματα και στην περίπτωση που είναι η αναγκαία η προσέλευσή τους α) να διαθέτουν προστατευτική μάσκα β) να τηρούν τις αποστάσεις ασφαλείας.