Έτοιμη να επιδοθεί σε έναν δύσκολο νομικό αγώνα για την πατρότητα του ελληνικού γιαουρτιού εμφανίζεται η Αθήνα.

Σύμφωνα με την γερμανική Deutsche Welle, η ελληνική κυβέρνηση εμφανίζεται ενοχλημένη από τους μιμητές και σκέφτεται να κινηθεί ακόμη και νομικά απέναντι στην Τσεχία, που παράγει και διαθέτει στην αγορά «ελληνικό γιαούρτι» αποκομίζοντας υψηλά κέρδη.

Η Γερμανική υπηρεσία στο δημοσίευμα της αναφέρει τις ενέργειες του Ελληνικού υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης το οποίο όπως επισημαίνει έχει ως στόχο να «μπλοκάρει» τους ξένους παραγωγούς – ή τουλάχιστον όσους δραστηριοποιούνται ενός Ευρωπαϊκής Ένωσης- από το να διαθέτουν στην αγορά ελληνικό γιαούρτι.

Η Deutsche Welle επισημαίνει επίσης ότι η Κομισιόν έχει ήδη προειδοποιήσει την Πράγα ότι η παραγωγή απομίμησης ελληνικού γιαουρτιού είναι αθέμιτος ανταγωνισμός αλλά μέχρι στιγμής δεν έχει υπάρξει ανταπόκριση. «Έτσι, η Αθήνα ακολουθεί τώρα σκληρότερη γραμμή» αναφέρεται χαρακτηριστικά στο δημοσίευμα.

Σε δηλώσεις του προς το γερμανικό πρακτορείο, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης Θοδωρής Παναγούλης ανέφερε: «Η Αθήνα βγαίνει στην αντεπίθεση […]. Έχει υποχρέωση να προστατεύσει τα συμφέροντά της όσο το δυνατόν καλύτερα».

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι η Γερμανική υπηρεσία υπολογίζει ότι η αξία του ελληνικού γιαουρτιού μαζί με τις απομιμήσεις του φτάνει τα 50 δισ. ευρώ και ότι η προσπάθεια της Ελλάδας να διεκδικήσει τώρα την πατρότητα μπορεί να προκαλέσει ζημιές εκατομμυρίων από αγορές-κλειδιά του προϊόντος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: Deutsche Welle