Η συμφωνία του OPEC+ για διετή μείωση παραγωγής του πετρελαίου βρέθηκε στο επίκεντρο της τηλεφωνικής επικοινωνίας που είχαν, την Παρασκευή, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, και ο Σαουδάραβας μονάρχης, Μοχάμαντ Μπιν Σαλμάν.

Σε σχετική ανακοίνωσή του, το Κρεμλίνο επισημαίνει το εξής:

«Συζήτησαν θέματα που σχετίζονται με τις διαπραγματεύσεις του OPEC+ για τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου και συμφώνησαν για περαιτέρω επαφές Ρωσίας – Σαουδικής Αραβίας σε αυτό το θέμα».

Νόβακ: Αποτελεσματικές επαφές στο πλαίσιο της G20

Με θετικούς τόνους σχολίασε τις συνομιλίες της G20 ο υπουργός Ενέργειας της Ρωσίας, Αλεξάντερ Νόβακ, στον απόηχο της πετρελαϊκής συμφωνίας, χαρακτηρίζοντάς τες ως «αποτελεσματικές».

Συγκεκριμένα, ο ίδιος ανέφερε μεταξύ άλλων το εξής:

«Ο OPEC+ εξέταζε διαφορετικές χρονικές περιόδους για τη συμφωνία, αλλά αποφάσισε ότι η διετία είναι η πιο αποτελεσματική περίοδος. Η συμφωνία θα μπορούσε είτε να παραταθεί είτε να μειωθεί ανάλογα με το πόσο καλά έχει αποκατασταθεί η αγορά».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Υπενθυμίζεται πως οι συνομιλίες του OPEC+ που διεξήχθησαν την Πέμπτη με τη μορφή τηλεδιάσκεψης, ολοκληρώθηκαν με την έγκριση μιας νέας δήλωσης συνεργασίας σχετικά με τη μείωση της παραγωγής πετρελαίου τριών σταδίων, η οποία έγινε αποδεκτή από όλα τα κράτη εκτός από το Μεξικό.