Η Death Valley να έχει σπάσει ένα νέο ρεκόρ αφού χτύπησε 54 βαθμούς Κελσίου την Κυριακή 16 Αυγούστου 2020.

Ήταν η πιο καυτή θερμοκρασία που καταγράφηκε εκεί από το 1913 – και πιθανώς η πιο καυτή θερμοκρασία που καταγράφηκε οπουδήποτε στον κόσμο. Αλλά και η Τυνησία δεν πάει πίσω με 55 βαθμούς Κελσίου – και συγκεκριμένα στο Kebili.

Δεδομένου του απίστευτα ζεστού καιρού του, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι οι ειδικοί στον τομέα της ενέργειας έχουν το προσδώσει ως το ιδανικό μέρος για οποιοδήποτε έργο ηλιακής ενέργειας. Η πόλη είναι επίσης γνωστή για το ότι είναι μια από τις παλαιότερες στην Αφρική!

Άλλα δυο μέρη που κρατούν τα σκήπτρα

Για τις τελευταίες 2 δεκαετίες, ένα ζευγάρι δορυφόρων παρατηρεί τη Γη και είναι εξοπλισμένο με το φασματοσκοπικό μετρητή ανάλυσης της NASA (MODIS) – ένα όργανο που μετρά τα πάντα, από τα επίπεδα του όζοντος έως την αφθονία του φυτοπλαγκτον – και έχουν εξετάσει ολόκληρο τον κόσμο, μέρα με τη μέρα. Σε περιοχές χωρίς κάλυψη σύννεφων, το MODIS μετρά την υπέρυθρη θερμότητα που εκπέμπεται από τις επιφάνειες για να πάρει τη θερμοκρασία τους – ουσιαστικά, πόσο ζεστό ή κρύο θα ήταν το έδαφος, η σκόνή ο πάγος εάν κάποιος τα άγγιζε.

Όταν πρόκειται για θερμοκρασίες που λιώνουν τα πάντα στο πέρασμά τους, δύο μέρη έχουν φτάσει και ξεπεράσει και την Death Valley. Μια νέα ανάλυση δορυφορικών δεδομένων υψηλής ανάλυσης βρίσκει την έρημο Lut στο Ιράν και την έρημο Sonoran κατά μήκος των Μεξικανικών συνόρων στις ΗΠΑ να φτάνουν τους 80 Βαθμούς Κελσίου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!