Τα “δόντια” του αναμένεται να δείξει μέσα στις επόμενες ώρες ο καιρός, καθώς αναμένεται παγετός έως το πρωί κυρίως στη Βόρεια Ελλάδα, ενώ βόρειοι άνεμοι έως 7 μποφόρ στο Αιγαίο.

Στην υπόλοιπη χώρα αναμένεται ηλιοφάνεια. Τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα σημειωθεί παγετός στα ημιορεινά ηπειρωτικά καθώς και σε πεδινές περιοχές της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας.

Η θερμοκρασία στη Δυτική Μακεδονία θα κυμανθεί από -5 έως 12 βαθμούς, στην υπόλοιπη Μακεδονία και στη Θράκη από -2 έως 16, στη Θεσσαλία από 1 έως 15, στην Ανατολική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 5 έως 17, στην Ήπειρο από 4 έως 19, στη Δυτική Στερεά Ελλάδα και Πελοπόννησο από 5 έως 18, στα νησιά του Ιονίου από 9 έως 17, στα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου από 6 έως 17, στις Κυκλάδες από 12 έως 18, στα Δωδεκάνησα από 8 έως 20, και στην Κρήτη από 12 έως 20 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 5 έως 7 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση κατά 1 έως 2 μποφόρ. Εξαίρεση αποτελεί η περιοχή των Δωδεκανήσων όπου οι αρχικά νοτιοανατολικοί άνεμοι 3 έως 5 μποφόρ θα στραφούν σταδιακά σε βορειοδυτικούς ίδιας έντασης. Στο Ιόνιο οι άνεμοι θα πνέουν αρχικά από ανατολικές διευθύνσεις 3 έως 5 μποφόρ, από το μεσημέρι όμως θα γίνουν μεταβαλλόμενοι έως 3 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 έως 5 και στα ανατολικά τοπικά έως 6 μποφόρ, όμως από το μεσημέρι θα εξασθενήσουν και προς το βράδυ δεν θα ξεπερνούν τα 3 και τοπικά τα 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο των Αθηνών θα κυμανθεί από 10 έως 17 βαθμούς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στη Θεσσαλονίκη αναμένεται ηλιοφάνεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από μεταβαλλόμενες διευθύνσεις έως 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία στο κέντρο της πόλης θα κυμανθεί από 8 έως 15 βαθμούς.