Το προσεχές Σαββατοκύριακο, σύμφωνα με την πρόγνωση του μετεωρολόγου Κλέαρχου Μαρουσάκη, το σκηνικό του καιρού θα είναι χειμωνιάτικο.

">

Ωστόσο η επιδείνωση του καιρού δεν ήρθε για να μείνει καθώς όπως σημειώνει σε ανάρτησή του ο μετεωρολόγος του OPEN, οι καιρικές συνθήκες θα θυμίσουν άνοιξη από τη νέα εβδομάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τη θερμοκρασία.

Παράλληλα σύμφωνα με τον κ. Μαρουσάκη, θα πέσουν και τα πρώτα χιόνια σε βουνά της κεντρικής και βόρειας ηπειρωτικής χώρας.

Εξηγώντας τον λόγο της απουσίας του κρύου ακόμα, μιλάει για ένα αέρινο τείχος αεροχειμάρρου που χωρίζει τη Γηραιά ήπειρο σε δύο τμήματα και το οποίο αν συνεχιστεί «δεν θα πρέπει να περιμένουμε κάτι το αξιόλογο και για το υπόλοιπο του μήνα πέραν από “εξπρές” διαταραχές».

Αυτός ο αεροχείμαρρος, όμως όπως λέει θα «σπάσει» το Σαββατοκύριακο για αυτό θα έχουμε αυτήν την κακοκαιρία εξπρές που δεν θα κρατήσει πάνω από δύο μέρες.

Νωρίτερα, ο γνωστός μετεωρολόγος είχε προχωρήσει σε ανάρτηση στο Facebook, όπου εξηγούσε τον τρόπο με τον οποίο θα εξελιχθεί η κακοκαιρία.

Αναλυτικά η ανάρτηση του κ. Μαρουσάκη:

«Με τον καιρό να συνεχίζει να αμφιταλαντεύεται και να δυσκολεύεται να εναρμονιστεί με το ημερολόγιο, αναμένεται να κυλήσουν και οι επόμενες ημέρες της εβδομάδας όπου στο τελείωμα αυτής θα ζήσουμε κάτι από Χειμώνα λες και χορτάσαμε από Φθινόπωρο.

Και αν νομίζουμε ότι ο Χειμώνας θα έρθει για να μείνει, μάλλον είμαστε γελασμένοι γιατί από τη νέα εβδομάδα ξανά προς την Άνοιξη τραβά τουλάχιστον θερμοκρασιακά.

Σε τι οφείλεται όμως αυτός ο καιρικός λήθαργος?

Η απάντηση δίνεται παρατηρώντας τον πρώτο μας χάρτη όπου απεικονίζεται το αέρινο τείχος του αεροχειμάρρου και το οποίο στην ουσία χωρίζει τη Γηραιά ήπειρο σε δύο τμήματα, όπου προς τα βόρεια επικρατεί το Φθινόπωρο με εξάρσεις Χειμώνα, ενώ νοτιότερα η Άνοιξη με εξάρσεις Φθινοπώρου.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Αυτό λοιπόν το αέρινο τείχος στην ουσία εμποδίζει τις κακοκαιρίες να κινηθούν από βορρά προς νότο (μεσημβρινή ροή), δίνοντας μία έντονη δυτική ροή (ζωνική κυκλοφορία) και η οποία δίνει απάντηση και στο γιατί οι όποιες κακοκαιρίες μας έρχονται είναι σύντομες και δεν κρατάνε πάνω από μια δύο ημέρες μιας και αυτό το αέρινο ποτάμι τις ωθεί με ταχύτητα να κινηθούν ανατολικότερα.»