Η κακοκαιρία «Elias» «χτυπάει» από τα ξημερώματα την Αττική και έντονη βροχόπτωση ξέσπασε τόσο στο κέντρο όσο και στα βόρεια προάστια.

">

Σε πολλά σημεία, μάλιστα, η καταιγίδα ήταν τόσο μεγάλης έντασης όπου ήταν αδύνατο να δει κανείς σε απόσταση μερικών μέτρων.

Παράλληλα με την έντονη βροχόπτωση, έντονη ήταν και η κεραυνική δραστηριότητα καθώς λίγες ώρες πριν το χάραμα, η νύχτα έγινε μέρα από πάρα πολλούς κεραυνούς που έπεσαν στην περιοχή της Αττικής.

Τα έντονα φαινόμενα αναμένεται να συνεχιστούν σε όλη τη διάρκεια της ημέρας στην Αττική, όπως και στις περισσότερες περιοχές της χώρας, για αυτό και από το βράδυ της Τρίτης (26/9) είχαν ήδη σταλεί προειδοποιητικά μηνύματα από το 112.

Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, Βασίλη Βαθρακογιάννη έντονη βροχόπτωση και καταιγίδες σημειώνονται το πρωί της Τετάρτης στη Στερεά Ελλάδα, τη Φωκίδα, την Εύβοια και την Ευρυτανία.

Βρέχει, επίσης, στην ορεινή Κορινθία αλλά και στα ανατολικά της Αχαΐας ενώ για τη Θεσσαλία σημείωσε ότι δεν αντιμετωπίζονται ιδιαίτερα προβλήματα

Κατά τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά, η βροχή θα συνεχιστεί μέχρι και μετά τις 7 το πρωί αλλά με μειούμενη ένταση.

Την ίδια ώρα η Hellenic Train ανακοίνωσε λίγο μετά τις 6 το πρωί καθυστερήσεις και ακυρώσεις στη γραμμή Αθήνα- Χαλκίδα- Αθήνα, λόγω διακοπής ηλεκτροδότησης και έντονων καιρικών φαινομένων.