Αυτός είναι ο Χάντερ, ένα Shiba Inu που δημιουργεί αφηρημένους πίνακες και έχει ήδη χιλιάδες οπαδούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο Χάντερ, ένας πεντάχρονος σκύλος, ζει στην Αλμπέρτα του Καναδά, μαζί με τους ιδιοκτήτες του, Κένι Ο και την γυναίκα του, Ντενίζ Λο. «Το σπίτι μας είχε έναν μεγάλο τοίχο στον οποίο θέλαμε να βάλουμε κάποια έργα τέχνης» είπε το ζευγάρι στο Bored Panda.

«Δοκιμάσαμε κάποια πράγματα, αλλά πραγματικά δεν μας άρεσε τίποτε επάνω του. Δεδομένου ότι ο Χάντερ είναι ένα τόσο μεγάλο κομμάτι της ζωής μας, θεωρήσαμε πως θα μπορούσε να μας φτιάξει αυτός κάποια έργα τέχνης. Προσπαθήσαμε να τον εκπαιδεύσουμε να κρατά το πινέλο και στη συνέχεια να του δείξουμε πώς να το κρατά επάνω σε ένα κομμάτι χαρτί. Όταν προσθέσαμε και το χρώμα το αποτέλεσμα ήταν εκπληκτικό».

«Όταν το έκανε την πρώτη φορά, ξετρελάθηκε και ήθελε να ζωγραφίζει όλη την ημέρα» λέει ο Κένι. «Αλλά φροντίζουμε να τον βάζουμε να κάνει κι άλλα πράγματα για να μην βαριέται. Πάντως, δείχνει να λατρεύει την ζωγραφική. Τον κάνει πιο ήρεμο όλη την ημέρα».

Καθώς ο Χάντερ συνέχισε να εκφράζει την δημιουργική του φύση, το ζευγάρι αποφάσισε να δημιουργήσει μια σελίδα στο Instagram αφιερωμένη στο κατοικίδιό τους, και τελικά έφτιαξαν και ένα κατάστημα Etsy, όπου κάποιος μπορεί να αγοράσει τα έργα του έναντι 38 δολαρίων το κομμάτι.

Μέχρι στιγμής πάντως, το ενδιαφέρον για τα έργα του είναι τόσο μεγάλο, που οι ιδιοκτήτες του έχουν βγάλει ήδη περίπου 5.000 δολάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!