Ένα δράμα έζησε ένα ιδιοκτήτης ενός σκύλου στην Σκωτία, όταν και παραλίγο να χάσει τη ζωή του από μόλυνση. Ο λόγος είναι ότι οι χαρούλες του σκύλου του, οδήγησαν σε μια γρατζουνιά, η οποία στη συνέχεια του προκάλεσε μόλυνση.

Μια μέρα μετά από αυτό το ασήμαντο κατά τ’ άλλα περιστατικό, ο άντρας ένιωσε πόνο σε ένα από τα χέρια του και πρόσεξε ότι είχε αρχίσει να πρήζεται, όπως αναφέρει η βρετανική Daily Mail.

Σύμφωνα με το γιατρό, ήταν τα βακτήρια στο σάλιο του σκύλου που προκάλεσαν το οίδημα.

Μετά τις σχετικές εξετάσεις, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι η μόλυνση εξαπλωνόταν ταχύτατα. Πέρα από τη νεφρική ανεπάρκεια, στο χέρι του Βρετανού ξεκίνησε η σήψη.

Η μόλυνση δεν περιορίστηκε μόνο στο δέρμα αλλά προχώρησε και στους μύες, γεγονός που του προκάλεσαν ναυτία και πυρετό πάνω από 38 βαθμούς Κελσίου.

Για να σταματήσει η εξάπλωση της μόλυνσης, οι γιατροί χρειάστηκε να πραγματοποιήσουν 5 εγχειρήσεις μέσα σε 3 εβδομάδες.

Αφαίρεσαν το μολυσμένο ιστό, καθάρισαν τους μύες κι άφησαν το τραύμα ανοιχτό για αρκετές ημέρες προτού το καλύψουν με δέρμα από κατάλληλο δότη.

Σχεδόν θεραπευμένος πια, ο 50χρονος Σκωτσέζος ακόμη έχει προβλήματα με έναν τένοντα κι απαιτείται πλέον να ξαναμάθει να χρησιμοποιεί το χέρι του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Παρά την όλη ταλαιπωρία, δεν κρατά κακία στο ζωάκι του που, φυσικά, τον τραυμάτισε σε ένα πολύ ατυχές ατύχημα.