Ο Χάτσικο ήταν ένας εξαιρετικός σύντροφος, του οποίου η πίστη και η αφοσίωση στον ιδιοκτήτη του τον έκαναν θρύλο στην Ιαπωνία και σε όλο τον κόσμο.

Η ακλόνητη αγάπη και η αφοσίωσή του κατέκτησαν τις καρδιές εκατομμυρίων ανθρώπων και η ιστορία του είναι μια απόδειξη της δύναμης του δεσμού μεταξύ ανθρώπων και σκύλων.

Ο Χάτσικο, ένα Ακίτα, γεννήθηκε στις 10 Νοεμβρίου 1923 σε ένα αγρόκτημα που βρίσκεται κοντά στην πόλη Οντάτε, στο νομό Ακίτα. Την επόμενη χρονιά, ο Hidesaburo Ueno, καθηγητής στο Αυτοκρατορικό Πανεπιστήμιο του Τόκιο, τον έφερε να ζήσει στη Shibuya του Τόκιο, όπου έγινε το αγαπημένο του κατοικίδιο.

">

Κάθε μέρα, ο σκύλος περίμενε στον σιδηροδρομικό σταθμό τον ιδιοκτήτη του να επιστρέψει από τη δουλειά. Περπατούσαν μαζί μέχρι το σπίτι και ο Χάτσικο συνόδευε τον καθηγητή στο σταθμό και πάλι το επόμενο πρωί. Ήταν μια ρουτίνα που αγαπούσαν και οι δύο.

Όσο περνούσε ο καιρός, η αγάπη του Χάτσικο για τον ιδιοκτήτη του γινόταν όλο και πιο δυνατή. Έγινε γνωστός στον σταθμό του τρένου για την αφοσίωση και την πίστη του και οι άνθρωποι συχνά σταματούσαν για να τον θαυμάσουν.

Ο δεσμός μεταξύ του Χάτσικο και του καθηγητή Ueno ήταν ένα σύμβολο του άρρηκτου δεσμού που μπορεί να υπάρξει μεταξύ ανθρώπων και σκύλων.

Η τραγική απώλεια: Το τελευταίο αντίο του Χάτσικο