Την στιγμή που πήγαν να ανασάνουν οι κινηματογραφικές αίθουσες στην Μεγάλη Βρετανία, η κυβέρνηση ανακοίνωσε εκ νέου κλείσιμο μέχρι το τέλος του 2020, ενώ δεν έγινε γνωστή η ημερομηνία επιστροφής στην κανονικότητα.

Από τα μεσάνυχτα της Τρίτης το Λονδίνο, και μέρος του Έσσεξ και του Χάρτφορντσαϊρ, μπήκαν και πάλι στο υψηλότερο μεγαλύτερο επίπεδο καραντίνας (επίπεδο 3), όπως ανακοίνωσε o Bρετανός υπουργός Υγείας, Ματ Χάνκοκ.

Με τον αριθμό των κρουσμάτων να αυξάνεται κατακόρυφα, η επιλογή του νέου lockdown ήταν μονόδρομος για τη Βρετανική κυβέρνηση. Όσο για τον κινηματογράφο, αυτός βρίσκεται ξανά σε μια γνώριμη πλέον κατάσταση για το 2020: Ταινίες ναι, αίθουσες όχι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Όλοι οι εσωτερικοί χώροι ψυχαγωγίας, ανάμεσά τους και οι κινηματογράφοι και τα θέατρα, έκλεισαν και πάλι. Η ταινία «Wonder Woman 1984», η οποία ήταν προγραμματισμένη να βγει στις αίθουσες της Βρετανίας στις 16 Δεκεμβρίου, ελπίζοντας να σώσει κάπως την παρτίδα, έμεινε χωρίς πεδίο δράσης, ένα τεράστιο πλήγμα για την παραγωγό εταιρεία Warner, η οποία επιμένει ότι η κυκλοφορία της ταινίας στις όποιες ανοιχτές βρετανικές αίθουσες θα γίνει όπως έχει προγραμματιστεί.