Την ώρα που αποκαλύπτονται οι σχέσεις της κυβέρνησης με τους φερόμενους ως βιαστές της Γεωργίας Μπίκα, ο υπόδικος για βαρύτατα κακουργήματα παρουσιαστής Μένιος Φουρθιώτης προχώρησε σε μια σειρά από αποκαλύψεις για τις σχέσεις του με πρωτοκλασάτους υπουργούς, όπως είχε προαναγγείλει.

Αρχικά ο Μ.Φουρθιώτης έριξε «ρουκέτες» για τον υπουργό Επικρατείας, Γιώργο Γεραπετρίτη, ο οποίος ως γνωστόν είναι το δεξί χέρι του πρωθυπουργού.

">

Ο υπουργός Επικρατείας με δήλωσή του ισχυρίστηκε ότι η μοναδική επικοινωνία που είχε με τον Μένιο Φουρθιώτη ήταν όταν εκείνος υποστήριζε ότι δέχεται απειλές για τη ζωή του. Ωστόσο ο τηλεπαρουσιαστής αποκάλυψε μία μεταξύ τους επικοινωνία στις 28 Δεκεμβρίου.

Συγκεκριμένα, όπως φαίνεται από την εικόνα που δημοσιοποίησε ο Μένιος Φουρθιώτης, ο Γιώργος Γεραπετρίτης απαντά στο βίντεο – αγιογραφία που του είχε κάνει ο υπόδικος παρουσιαστής. «Χρόνια πολλά κύριε Φουρθιώτη. Σας ευχαριστώ από καρδιάς για την προβολή και την εκτίμηση. Να είστε πάντα χαμογελαστός και αγαπητός» φέρεται να απαντούσε ο υπουργός Επικρατείας. Μάλιστα η απάντηση έγινε σε χρόνο αστραπή, μέσα σε μόλις 12 λεπτά.

Τι έλεγε όμως το «ρεπορτάζ« τουΜ. Φουρθιώτη που έκανε τον Γιώργο Γεραπετρίτη να απαντήσει με έναν τόσο εγκάρδιο τρόπο; Ο τίτλος της αγιογραφίας ήταν χαρακτηριστικός. «Ο καθηγητής συνταγματικού δικαίου που κατέκτησε την κορυφή».

Πρόκειται για ένα σχεδόν τρίλεπτο βίντεο, το οποίο πλέκει το εγκώμιο του υπουργού:

https://www.youtube.com/watch?time_continue=53&v=AtY0oUfrmqE&feature=emb_title

Γιατί επικοινωνούσε με το δεξί χέρι του Κ.Χατζηδάκη;

Ο Νίκος Σιγάλας, με τον οποίο μιλούσε συνεχώς ο Μένιος Φουρθιώτης στις 27 και 28 Ιανουαρίου 2021, είναι ο υπεύθυνος Τύπου του υπουργού Εργασίας. Είναι το δεξί χέρι του Κ. Χατζηδάκη, ο άνθρωπος για πολλές δουλειές, όχι μόνο υπεύθυνος τύπου και ενδεχομένως ο Φουρθιώτης να πληρώθηκε για τους μήνες που απαιτούσε όταν μπήκε με μπράβους στο Υπουργείο Εργασίας.

Να τα πάρουμε τα πράγματα από την αρχή.

Στις 4 Ιανουαρίου 2021 ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει ανασχηματισμό και διώχνει τον Γιάννη Βρούτση από το υπουργείο Εργασίας. Νέος υπουργός ο Κ. Χατζηδάκης. Σύμφωνα με όσα παραδέχεται ο Μ.Φουρθιώτης στο tweet του, μίλησε 3 φορές με τον (άνθρωπο του Χατζηδάκη) Ν. Σιγάλα στις 27 Ιανουαρίου 2021 και άλλη μία στις 28 Ιανουαρίου 2021. Για ποιο λόγο; Το υπουργείο Εργασίας δεν απαντά.

Πάντως στις 28 Ιανουαρίου ανακοινώθηκε από το υπουργείο Εργασίας ότι «με απόφαση της Γενικής Γραμματέως Εργασίας Άννας Στρατινάκη, από την Παρασκευή 29 Ιανουαρίου 2021 θα καταβληθούν: 1.Τα ποσά που αναλογούν στους δικαιούχους του προγράμματος «ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ» για Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020 -μετά και την διαδικασία των διασταυρώσεων-, σε συνάρτηση με το άρθρο 112 του ν. 4764/2020 (ΦΕΚ Α’ 256) και την Κοινή Υπουργική Απόφαση 3297/110/22-01-2021 (ΦΕΚ Β΄ 240/25.01.2021), καθώς και το δώρο Χριστουγέννων για όλους τους μήνες μέχρι και τον Νοέμβριο 2020».

Άρα όταν ο Μ. Φουρθιώτης μιλά με τον Ν. Σιγάλα «ετοιμάζεται» η λίστα με τις πληρωμές για τους επίμαχους μήνες Οκτώβριο και Νοέμβριο 2020! Το ότι πρόκειται για τους επίμαχους μήνες προκύπτει από συνέντευξη του Γιάννη Βρούτση στην οποία είπε: «Νομίζω ότι πήρε ποσά 3 μηνών. Φρενάρισε ο μήνας Οκτώβριος. Τον Οκτώβριο που δεν πληρώθηκε και το φρέναρα ήταν 70.000-80.000 ευρώ. Το συνολικό ποσό ήταν 200.000». Υπενθυμίζεται ότι τον Δεκέμβριο ο Γ. Βρούτσης έφερε ρύθμιση βάζοντας πλαφόν στην αποζημίωση από το πρόγραμμα ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ στα 6.500 ευρώ.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμπτωση είναι όλα αυτά; Άραγε πληρώθηκε Οκτώβριο – Νοέμβριο όπως απαιτούσε ο Φουρθιώτης (και δεν τον πλήρωνε ο Βρούτσης); Και για ποια ποσά; Διότι όπως αποκάλυψε ο Βρούτσης δήλωνε που έδινε μισθό στον εαυτό του (και στους γύρω του) κοντά στα 80.000 ευρώ.