Ήττα σε Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη για το κόμμα του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δείχνουν τα αποτελέσματα στις δημοτικές εκλογές της Τουρκίας.

Συγκεκριμένα:

-Στην Κωνσταντινούπολη, την μεγαλύτερη πόλη της χώρας, όπως ανακοίνωσε το Ανώτατο Εκλογικό Συμβούλιο στο 99,69% της καταμέτρησης δείχνουν τον υποψήφιο του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Εκρέμ Ιμάμογλου να προηγείται του υποψηφίου του AKP, πρώην πρωθυπουργού, Μπιναλί Γιλντιρίμ, με 48,80% και 27.000 ψήφους–κάτι που σημαίνει πως δύσκολα μπορεί σε αυτό το σημείο να αλλάξει το εκλογικό αποτέλεσμα. Μάλιστα και ο ίδιος ο Ερντογάν, σε δηλώσεις του αργά τη νύχτα, παραδέχθηκε ότι είναι πιθανόν ο εκλεκτός του κόμματος του να έχει χάσει τον δήμο της Κωνσταντινούπολης.

-Στην Άγκυρα με καταμετρημένο το 92,3% των ψήφων προηγείται ο υποψήφιος του Ρεπουμπλικανικού κόμματος Μανσούρ Γιαβάς που εκλέγεται δήμαρχος με 50,6% έναντι 47,2 του Μεχμέτ Οζχασεκί του Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

-Στην Σμύρνη η νίκη του υποψήφιου του CHP Τουντς Σογιέρ με 58% έναντι 38,4% του υποψηφίου του AKP Νιχάτ Ζεϊμπεκτσί είναι ξεκάθαρη.