Με τον χειρότερο δυνατό τρόπο ολοκληρώνεται η δέκατη συνεχομένη ημέρα στα πύρινα μέτωπα της χώρας, καθώς δύο άνθρωποι βρέθηκαν απανθρακωμένοι στη Μαγνησία, ανεβάζοντας τον τραγικό απολογισμό των νεκρών.

Είχε προηγηθεί ο θάνατος ενός βοσκού την Τρίτη, όπου βρέθηκε κι αυτός απανθρακωμένος στην Κάρυστο.

Σε αυτούς, βέβαια, πρέπει να συνυπολογιστούν και οι ήρωες πιλότοι του Canadair που έχασαν τη ζωή τους εν ώρα καθήκοντος όταν αυτό συνετρίβη.

">

Ήταν λίγο πριν τις 19:00, όταν οι πυροσβεστικές δυνάμεις εντόπισαν απανθρακωμένη μέσα σε τροχόσπιτο, στο οποίο διέμενε με τον σύζυγό της, μια ηλικιωμένη, στην περιοχή του Πλατάνου Μαγνησίας.

Μάλιστα, στο νοσοκομείο μεταφέρθηκε και ο σύζυγός της, ο οποίος ευτυχώς ανέκτησε τις αισθήσεις του.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, η γυναίκα είχε κινητικά προβλήματα και το τροχόσπιτο βρισκόταν στην παραλία σε ένα σημείο με χόρτα.

Βλέποντας τη φωτιά ο σύζυγός της προσπάθησε να τη σβήσει, ωστόσο όταν είδε ότι αυτό ήταν αδύνατο έσπευσε να πάρει το αυτοκίνητο για να μετακινήσει την άτυχη γυναίκα, ωστόσο ήταν ήδη αργά, αφού το τροχόσπιτο είχε τυλιχθεί στις φλόγες.

Την ίδια στιγμή απανθρακωμένος βρέθηκε ο κτηνοτρόφος που αγνοούνταν εδώ και περίπου δύο ώρες στον Άγιο Γεώργιο Φερρών στη Μαγνησία.

Ο κτηνοτρόφος είχε δηλωθεί  ως αγνοούμενος μετά την εκδήλωση της φωτιάς.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες από το συντονιστικό της Πυροσβεστικής, τα δύο αδέρφια βοσκοί διατηρούσαν κτηνοτροφική μονάδα στην περιοχή του Αγίου Γεωργίου Φερρών. Ο ένας όταν είδε τη φωτιά έφυγε, όμως ο δεύτερος που βρέθηκε νεκρός αποφάσισε να μείνει για να βγάλει τα πρόβατα πιο ψηλά στο βουνό.

Μάλιστα, ο ίδιος καταγράφεται σε βίντεο να καταβάλει μεγάλη προσπάθεια να σώσει τα ζώα που βρίσκονταν στο ποιμνιοστάσιό του.