ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται οικισμοί – Α.Μπέος: «Φύγετε, έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»(upd)

Απειλούνται σπίτια στο Βελεστίνο - Εκκενώνονται οικισμοί - Το μήνυμα που εστάλη από το 112

Ανεξέλεγκτη η φωτιά στη Μαγνησία: Εκκενώνονται οικισμοί  – Α.Μπέος: «Φύγετε, έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα»(upd)

Ο δήμαρχος Βόλου, Αχιλλέας Μπέος, ο οποίος περνούσε με το αυτοκίνητό του από τα σημεία της φωτιάς, κάλεσε πολίτες και δημοσιογράφους, μιλώντας ζωντανά στην ΕΡΤ να απομακρυνθούν και μάλιστα τους φώναξε με αγωνία: «Φύγετε, μην γίνει καμιά ζημιά, να σωθεί ο κόσμος. Έχει δεξαμενές προπανίου στα 20 μέτρα».

Το μέτωπο της φωτιάς μαίνεται ανεξέλεγκτο μέσα στην κατοικημένη ζώνη του Βελεστίνου, σύμφωνα με τον δήμαρχο της περιοχής, Δημήτρη Νασίκα. Σε εξέλιξη βρίσκονται έρευνες για τον αγνοούμενο βοσκό. 

Το μέτωπο υποδαυλίζεται από τους ισχυρούς ανέμους και κατευθύνεται προς την ΒΙΠΕ,

Ανεξέλεγκτες διαστάσεις λαμβάνει η φωτιά στο Βελεστίνο και σύμφωνα με τον περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Κώστα Αγοραστό, τα μέτωπα είναι αρκετά. «Είναι άσχημη ημέρα για τον Βόλο και τη Θεσσαλία» είπε ο κ. Αγοραστός στην ΕΡΤ.

 «Αυτή τη στιγμή βρίσκομαι προς τον Βόλο, στη βιομηχανική περιοχή όπου έχει φτάσει η φωτιά. Εκεί έχει δοθεί εντολή εκκένωσης βιομηχανικής περιοχής. Είναι πάρα πολύ δύσκολη η πυρκαγιά γιατί εχει πάρα πολλά μέτωπα. Είναι περίεργο πως ξεκίνησαν 4-5 μέτωπα ταυτόχρονα. Η φωτιά είναι ανθρωπογενής. Προειδοποιήσαμε για τον λίβα. Ξέφυγε μέσα από οικισμό η φωτιά. Μεγάλη και άνιση η μάχη που δίνεται», δήλωσε ο κ. Αγοραστός.

«Έχουμε πάρα πολλά μέτωπα ανοιχτά αυτή τη στιγμή στο Σέσκλο, στο Βελεστίνο, στη βιομηχανική περιοχή περνάει προς την πάνω πλευρά και δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. Και είναι ντροπή. Είναι ντροπή που για οποιονδήποτε λόγο, είτε ηθελημένα ή αθέλητα μπαίνουν αυτές οι φωτιές και μάλιστα είναι είναι ντροπή και γιατί δεν τηρούν τη μνήμη των ανθρώπων που πέφτουν, όπως χθες για τους ήρωες αεροπόρους που έχασαν τη ζωή τους οδυνηρά για να σώσουν ανθρώπινες ζωές και ανθρώπινα αγαθά» πρόσθεσε.

«Είναι τρομερό αυτό που συμβαίνει! Δεν αγαπάνε το σπίτι τους, τη φύση! Δεν αγαπάνε κανέναν! Οι πυροσβέστες δίνουν μάχες, ένας είναι τραυματισμένος με εγκαύματα. Δεν έχει μάνα και παιδιά; Οι φωτιές δεν μπαίνουν μόνες τους, οι φωτιές είναι ανθρώπινες» κατέληξε αγανακτισμένος ο κ. Αγοραστός.

Συναγερμός έχει σημάνει από νωρίς το μεσημέρι στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο κοντά στο Βελεστίνο σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, στον δρόμο προς Αερινό.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr στον Άγιο Γεώργιο Φερών οι φλόγες «γλύφουν» σπίτι ενώ το χωριό εκκενώθηκε. Το μήνυμα που εστάλη από το 112 αφορά και στους κατοίκους σε Βελεστίνο και Σέσκλο, Διμήνι, Παλιούρι και Βιομηχανική Περιοχή Βόλου. Οι συνθήκες είναι δύσκολες δεδομένου ότι στην περιοχή πνέουν ισχυροί άνεμοι και οι φλόγες έχουν φτάσει στα σπίτια.

Επί τόπου επιχειρούν 33 πυροσβέστες και 13 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιούν δύο ελικόπτερα. Νωρίς το απόγευμα αυξήθηκαν τα επίγεια μέσα πυρόσβεσης.

Συναγερμός έχει σημάνει στην πυροσβεστική υπηρεσία καθώς μεγάλη φωτιά έχει ξεσπάσει στο κοντά στο Βελεστίνο σε έκταση με ξερά χόρτα και ελαιόδεντρα, στον δρόμο προς Αερινό.

Όπως μεταδίδει το magnesianews.gr στον Άγιο Γεώργιο Φερών οι φλόγες «γλύφουν» σπίτι ενώ το χωριό εκκενώθηκε. Το μήνυμα που εστάλη από το 112 αφορά και στους κατοίκους σε Βελεστίνο και Σέσκλο.

Το απόγευμα εκκενώθηκαν τα πρώτα σπίτια στις παρυφές και περιμετρικά του Βελεστίνου και οι κάτοικοι οδηγήθηκαν προς το κέντρο της πόλης, δήλωσε νωρίτερα ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας του δήμου Ρήγα Φεραίου Δημήτρης Παλληκάρης.

Στο μεταξύ με σοβαρά εγκαύματα Β’ βαθμού σε χέρια, πόδια, πρόσωπο και πλάτη έχει μεταφερθεί στο Κέντρο Υγείας Βελεστίνου ένας πυροσβέστης. Οι γιατροί προσπαθούν να τον σταθεροποιήσουν και στη συνέχεια αναμένεται να γίνει η μεταφορά του σε νοσοκομείο της Αθήνας. Ο πυροσβέστης υπηρετούσε στην Κατερίνη και επιχειρούσε μαζί με συναδέλφους του στη φωτιά στο Βελεστίνο.

sesklo__6_
sesklo__1_
sesklo__4_
sesklo__3_
sesklo__2_

Η αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Δωροθέα Κολυνδρίνη που βρίσκεται στην περιοχή δήλωσε ότι επικρατούν αδιανόητες συνθήκες.

Ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός σε συνεννόηση με την Πυροσβεστική, ζήτησε να ενισχυθούν οι δυνάμεις πυρόσβεσης του Βόλου και της Μαγνησίας με δυνάμεις από όλες τις όμορες περιοχές για να αντιμετωπιστεί η κατάσταση στο Βελεστίνο, στο Σέσκλο και στα προάστια του Βόλου.

Λόγω του ότι οι φλόγες δεν άργησαν να φτάσουν στη ΒΙΠΕ Βόλου, εκκενώθηκαν οι εγκαταστάσεις από τους εργαζόμενους.

358165495_949293262850725_6835929909476935252_n-840x630
358655534_241869238710827_6195762036301548373_n-840x630
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.