Στις 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η τελετή ενθρόνισης του νέου μητροπολίτου Ίμβρου και Τενέδου από τον Οικουμενικό Πατριάρχη Βαρθολομαίο, η οποία είχε αναβληθεί εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Όπως ανακοινώθηκε προς το πλήρωμα της Ιεράς Μητροπόλεως Ίμβρου και Τενέδου, καθώς και «προς όλα τα ξενιτεμένα μας παιδιά»: «Κατόπιν αποφάσεως του Οικουμενικού Πατριάρχου μας κ.κ. Βαρθολομαίου, του Ιμβρίου, το Σάββατο, 18 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι, στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου, στην Παναγία της Ίμβρου, θα πραγματοποιηθεί από τον Παναγιώτατο η ενθρόνιση του νέου Ποιμενάρχου, Σεβ. Μητροπολίτου κ. Κυρίλλου».

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος θα χοροστατήσει κατά τον Μ. Εσπερινό που θα τελεστεί, στις 19:00, στον Ι. Ναό Αγίου Γεωργίου, στους Αγίους Θεοδώρους, ενώ την επομένη (19/07, 08.30) ο μητροπολίτης Ίμβρου και Τενέδου θα προστεί της Θείας Λειτουργίας που θα τελεστεί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό στην Παναγία, συμπροσευχομένου του Οικουμενικού Πατριάρχη.