Ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος, με μήνυμά του τόσο στα αγγλικά όσο και στα αραβικά, κάλεσε όλο τον κόσμο να προσευχηθεί για το λαό του Λιβάνου, με αφορμή τη φονική έκρηξη στη Βηρυτό.

Η έκρηξη που σημειώθηκε πριν από τέσσερις ημέρες στο λιμάνι της λιβανέζικης πρωτεύουσας ισοπέδωσε μέρος της πόλης και σκόρπισε το θάνατο σε περισσότερους από 150 ανθρώπους, ενώ στους 5.000 ανέρχονται οι τραυματίες και χιλιάδες ακόμα έμειναν άστεγοι. Ο αρχιεπίσκοπος χαρακτήρισε την τραγωδία στο Λίβανο «τεράστια και ασύλληπτη», αλλά όπως πρόσθεσε: «Με τη χάρη και την ευλογία του Θεού η χώρα και ο λαός της θα την ξεπεράσουν».

Με την ιδιότητά του ως προέδρου της Συνέλευσης των Κανονικών Ορθόδοξων Επισκόπων των ΗΠΑ τόνισε, ακόμα, ότι ήδη ο οργανισμός της Διεθνούς Ορθόδοξης Χριστιανικής Φιλανθρωπίας επιχειρεί με τις δυνάμεις του να επουλώσει τα τραύματα και τις επιπτώσεις της τραγωδίας, κινητοποιούμενος άμεσα για την έμπρακτη στήριξη των πληγέντων συνανθρώπων μας.

Ο IOCC αποδέσμευσε, σε πρώτη φάση, το ποσό των 150.000 δολαρίων για να χρηματοδοτήσει έκτακτες ανάγκες και οργανώνει την παροχή ολοκληρωμένου προγράμματος βοήθειας που περιλαμβάνει την προσφορά υγειονομικού υλικού, την επέκταση των επισιτιστικών κοινωνικών προγραμμάτων και τη συμμετοχή στη διαδικασία αποκατάστασης των κτιρίων.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

«Η αποστολή μας είναι να συμπαριστάμεθα σε όλους και όλους να τους συμπονούμε, ανταποκρινόμενοι στις ανάγκες όλων των συνανθρώπων μας που αυτήν τη στιγμή βιώνουν μεγάλες απώλειες. Πενθούμε με αυτούς που πενθούν και είμαστε συνοδοιπόροι όλων όσοι υποφέρουν και έχουν ανάγκη», κατέληξε ο αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος.