Με καθυστέρηση ημερών και αφού πρώτα ανέδειξε το θέμα το pronews.gr, ορισμένα -ελάχιστα- στελέχη της Εκκλησίας, όπως ο Μητροπολίτης Πειραιώς Σεραφείμ αντιδρούν στην «ασύμβατη» με την χριστιανική-ελληνορθόδοξη πίστη της βάπτισης στην Ναό της Παναγίας Φανερωμένης στη Βουλιαγμένη των δύο παιδιών που γέννησε παρένθετη μητέρα, του Ελληνοαμερικανού επιχειρηματία Ευάγγελου Μπούση και του συντρόφου του Peter Dundas.

Μια ιερή πράξη που έγινε εντός των ορίων και των αρμοδιοτήτων της Μητρόπολης Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης και συνεπώς ανακύπτουν και ερωτήματα «Γιατί η Μητρόπολη έδωσε την έγκριση» όσο και αν τώρα ο Μητροπολίτης Αντώνιος (φωτό αριστερά) «νίπτει τα χείρας του».

">

Το θέμα πλέον αγγίζει το ίδιο το Πατριαρχείο Κωνσταντινούπολης: Ο Ελπιδοφόρος είναι προσωπική επιλογή του Βαρθολομαίου, ο οποίος είναι σαφώς εκτεθειμένος.

«Το ήξερε;», αυτό ρωτούν όλοι.

Από την άλλη οι δικαιολογίες του Μητροπολίτη Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης, Αντώνιου ότι ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής δεν τον ενημέρωσε ποτέ ότι οι γονείς των νεοφώτιστων είναι gay, είναι επιεικώς έωλες.

Όλοι οι γονείς που έχουν βαπτίσει παιδιά και όλοι οι Έλληνες πολίτες που έχουν γίνει νονοί, γνωρίζουν ότι για την βάπτιση χρειάζεται η υπογραφή ΚΑΙ των δύο γονέων και βέβαια τα στοιχεία της ταυτότητάς τους.

Όλα αυτά κατατίθενται στο ναό μήνες ή εβδομάδες ΠΡΙΝ την βάπτιση.

Μόνο έτσι μπορεί να γίνει η βάπτιση.

Βάπτιση χωρίς τα πλήρη στοιχεία ταυτότητας των δύο ζώντων γονέων, δεν έχει γίνει σε καμία ελληνική εκκλησία.

Το ζήτημα δεν είναι καθόλου τυπικό: Πρέπει και οι δύο γονείς να συναινέσουν στο όνομα του παιδιού.

Επίσης  προσκομίζεται και το χαρτί το οποίο πιστοποιεί ποιο επώνυμο θα πάρει το παιδί, αν δηλαδή πάρει μόνο του πατέρα ή και της μητέρας ή μόνο της μητέρας, ένα χαρτί που υπογράφεται πριν τον γάμο. Και στον θρησκευτικό και στον πολιτικό γάμο.

Αυτά είναι προαπαιτούμενα και απαραίτητα για να γίνει η βάπτιση.

Άρα η δικαιολογία του Αντώνιου Γλυφάδας ότι «Δεν ήξερα» είναι επιεικώς έωλη, αφού η Μητρόπολη δίνει την άδεια της βάπτισης.

Αν ήξερε η Μητρόπολη Γλυφάδας – Ελληνικού – Βούλας – Βουλιαγμένης και Βάρης, ότι οι γονείς ήταν και οι δύο άνδρες, παρανόμησε δίνοντας την άδεια της βάπτισης.

Αν δεν γνώριζε και πάλι παρανόμησε γιατί πολύ απλά έπρεπε εκ της διαδικασίας να γνώριζε βδομάδες αν όχι μήνες πριν την ταυτότητα των γονέων.

Κάποιοι αναζητούν πίσω από όλο αυτό και δύο άλλους Μητροπολίτες στενούς φίλους του Ελπιδοφόρου: Τον Νέας Ιωνίας Γαβριήλ και τον Σύρου Δωρόθεος.

Ο πρώτος με εξαιρετικά καλές σχέσεις με τον αμερικανικό παράγοντα.

Συμφωνούν με αυτό που έγινε; Γνώριζαν; Μην ξεχνάμε ότι και οι δύο είναι υποψήφιοι για την θέση του διαδόχου του Ιερώνυμου στον Αρχιεπισκοπικό θρόνο.

Για τον Αντώνιο δεν το συζητούμε. Αυταπόδεικτο ότι η Μητρόπολη ήξερε ότι οι γονείς ήταν άντρες (αν πάση περιπτώσει, γεννήθηκαν άνδρες). Το είχαν κρύψει όλοι από τον Μητροπολίτη;