«Κανένας πιστός δεν μπορεί να εξαιρείται από κανέναν εμβολιασμό, συμπεριλαμβανομένου και του εμβολιασμού για τον κορωνοϊό, για λόγους θρησκευτικής συνείδησης.»

Αυτό ανέφερε εχθές η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος της Αρχιεπισκοπής Αμερικής, σύμφωνα με το επίσημο ανακοινωθέν της και την ανάρτηση του Αρχιεπισκόπου Αμερικής Ελπιδοφόρου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Όπως επισήμανε ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής, οποιαδήποτε επιστολή ή πιστοποιητικό εξαίρεσης από τον εμβολιασμό για τον κορωνοϊό, εκδιδόμενο από οποιονδήποτε κληρικό τής Αρχιεπισκοπής Αμερικής, θεωρείται άκυρο, ενώ μια τέτοια πράξη απαγορεύεται ρητά και κατηγορηματικά!

Μάλιστα, η Ιερά Επαρχιακή Σύνοδος προτρέπει τους πιστούς της ύστερα από ιατρική εξέταση και έγκριση να εμβολιάζονται με τα εγκεκριμένα εμβόλια για τον κορωνοϊό.

Μάλιστα η Αρχιεπισκοπή Αμερική χαρακτηρίζει όσους εκφράζουν ανησυχίες, προβληματισμό ή σκεπτικισμό για τα εμβόλια ως άτομα που «διαδίδουν ψευδείς και επιστημονικά αβάσιμες, συνωμοσιολογικές θεωρίες» και κυκλοφορούν ευρέως στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!