(Ανανέωση 18:30) Οι ταξιδιώτες από την Ελλάδα προς την Βρετανία δεν θα είναι υποχρεωμένοι, φτάνοντας εκεί, να μπαίνουν σε 14ημερη καραντίνα,από τις 10 Ιουλίου.

Η Ελλάδα δεν είναι τελικά στην κόκκινη λίστα της Βρετανίας με τις χώρες που υποχρεούνται οι ταξιδιώτες τους να μπουν σε καραντίνα.


Η άφρονα πολιτική της κυβέρνησης έναντι μιας χώρας που έχει έναν κατεξοχήν φιλέλληνα πρωθυπουργό, όπως ο Μπόρις Τζόνσον, έβαλε την Ελλάδα στην «κόκκινη λίστα» των χωρών για τις οποίες θα εφαρμόζεται 14ήμερη περίοδος καραντίνας.

Φυσικά, πρόκειται περί αντιποίνων αφού η Ελλάδα με βάση τα στοιχεία για την διάδοση του κορωνοϊού είναι εκ των ασφαλέστερων χωρών.

Η βρετανική κυβέρνηση είχε ανακοινώσει πως θα άρει από τις 10 Ιουλίου την υποχρεωτική καραντίνα λόγω Covid-19 για ταξιδιώτες που φτάνουν στην Αγγλία από χώρες όπως η Γερμανία, η Γαλλία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Ελλάδα.

Ο πλήρης κατάλογος των χωρών που καλύπτονται από την άρση αυτού του περιοριστικού μέτρου θα ανακοινωθεί αργότερα σήμερα Παρασκευή, ανακοίνωσε το υπουργείο Μεταφορών της Βρετανίας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η κυβέρνηση είχε δηλώσει ότι περίμενε ότι οι χώρες που θα περιλαμβάνεται στη εν λόγω λίστα άρσης καραντίνας για την Αγγλία να ανταποδώσουν χαλαρώνοντας τους δικούς τους ταξιδιωτικούς περιορισμούς.