Η κυβέρνηση αναβάλει προς το παρόν, όπως όλα δείχνουν, τα σχέδια της για υποχρεωτικό εμβολιασμό των εκπαιδευτικών, ενόψει της νέας σχολικής χρονιάς.

Παρά το γεγονός, λοιπόν, ότι ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την επιστροφή των μαθητών στα θρανία, στις αρχές Σεπτεμβρίου, η κυβέρνηση, ως φαίνεται, καταλήγει στην απόφαση να μην υπαχθούν οι εκπαιδευτικοί στην αμέσως επόμενη επαγγελματική ομάδα που θα κληθεί να εμβολιαστεί υποχρεωτικά.

Άλλωστε, όπως αποκάλυψε η Σοφία Φασουλάκη στο κεντρικό δελτίο Ειδήσεων του OPEN, το ποσοστό των εμβολιασμένων εκπαιδευτικών ανέρχεται στο 76%, ποσοστό που αφορά κυρίως στους δασκάλους, ενώ ένα 4-6% έχει ήδη νοσήσει. Σύμφωνα δε με το ρεπορτάζ, το Υπουργείο Παιδείας προσανατολίζεται όπως οι ανεμβολίαστοι δάσκαλοι και καθηγητές να μπαίνουν στις σχολικές τάξεις σε δημοτικά, γυμνάσια και λύκεια, προσκομίζοντας ένα ή ακόμη και δύο αρνητικά rapid tests την εβδομάδα.

Άλλωστε, όπως ανέφερε χαρακτηριστικά το απόγευμα της Δευτέρας στη Βουλή η υφυπουργός Παιδείας Ζέτα Μακρή, τα σχολεία θα ανοίξουν διά ζώσης, καθώς, στην πλειοψηφία τους, οι εκπαιδευτικοί έχουν εμβολιαστεί.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://www.youtube.com/watch?time_continue=4&v=XvF_sva-m9o&feature=emb_title&ab_channel=PronewsTV