Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα ενέκριναν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού, Sputnik Light, ως ενισχυτική δόση για όλα τα εμβόλια κατά του κορωνοϊού που χρησιμοποιούνται στη χώρα.

«Το Ρωσικό Ταμείο Άμεσων Επενδύσεων (RDIF) ανακοίνωσε σήμερα πως το ρωσικό μονοδοσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού Sputnik Light έχει εγκριθεί από το υπουργείο Υγείας των ΗΑΕ ως παγκόσμια ενισχυτική δόση για όλα τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται στη χώρα» σημειώθηκε σε σχετική ενημέρωση από το RDIF.

«Η ενισχυτική δόση είναι διαθέσιμη σε όλους τους πολίτες 18+ και μπορεί να χορηγηθεί έξι μήνες μετά τη δεύτερη δόση κάθε άλλου εμβολίου που χορηγείται στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα» επισημάνθηκε, επίσης.

Να σημειωθεί πως ακόμα και ο Ρώσος Πρόεδρος έλαβε το Sputnik Light ως ενισχυτική δόση, μήνες μετά τον εμβολιασμό του με το Sputnik V.

Ο Βλαντίμιρ Πούτιν ενημέρωσε πως έκανε την τρίτη δόση ύστερα από σύσταση των γιατρών του και ξεκαθάρισε πως δεν είχε εμφανίσει καμία παρενέργεια.

«Έκανα ακόμη μία δόση με το Sputnik Light. Αυτό ονομάζεται επανεμβολιασμός» είχε δηλώσει ο Ρώσος Πρόεδρος.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Σύμφωνα με σχετικό δημοσίευμα του περιοδικού The Lancet, το εν λόγω εμβόλιο επέδειξε ισχυρή χημική και κυτταρική ανοσολογική απόκριση τόσο σε οροαρνητικούς όσο και σε οροθετικούς συμμετέχοντες σε έρευνα.