Ο τρόπος που τρώμε μπορεί να βελτιώσει τον τρόπο με τον οποίο γερνάμε, λένε κάποιοι. Επιστήμονες έχουν βρει ότι κάποιες συγκεκριμένες τροφές που έχουν θεαματικά αποτελέσματα.

Δείτε ποιες είναι αυτές:

  • Λουτεΐνη

H λουτεΐνη είναι συστατικό του ματιού μας και όπως προκύπτει από πληθώρα μελετών, η πρόσληψή της μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο για αλλοίωση της δομής και της λειτουργικότητας των οφθαλμών.

Θα τη βρείτε στα αυγά, στο λάχανο, τα σπαράγγια, το σπανάκι και τα εσπεριδοειδή.

  • Ω3 λιπαρά

Έχει βρεθεί ότι τα ω3 λιπαρά είναι σημαντικά για την ανάπτυξη της όρασης στα νεογνά.

Ω3 λιπαρά θα βρείτε στα ψάρια, στα καρύδια, στο ιχθυέλαιο, και στην γλιστρίδα.

  • Φυλλικό οξύ

Η έλλειψή της οδηγεί σε νευροπάθεια των ματιών. Θα το βρείτε στο μοσχαρίσιο συκώτι, στο σπανάκι, στις φακές, στον αρακά, στα φασόλια και το μπρόκολο.

  • Βιταμίνη D

Ασθενείς με προβλήματα όρασης είχαν όλοι ένα κοινό. Την έλλειψη βιταμίνης D. Θα τη βρείτε στο γάλα, στα αυγά, στα ψάρια και το μουρουνέλαιο.

  • Βιταμίνη Α
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Άτομα με έλλειψη βιταμίνης Α έχει παρατηρηθεί ότι παρουσιάζουν ξηροφθαλμία και δυσκολία προσαρμογής της όρασης στο σκοτάδι. Θα τη βρείτε στο μουρουνέλαιο, στα αυγά, στο συκώτι, στα ψάρια, τον σολωμό και τα γαλακτοκομικά.