«Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων;» αναρωτιέται ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ.

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ Μιχάλης Γιαννάκος περιέγραψε τα όσα συνέβησαν το μεσημέρι της Τετάρτης στο Νοσοκομείο Ευαγγελισμός, όπου κατέρρευσε η ψευδοροφή στην κουζίνα (για τους ασθενείς της Μονάδας Μεταμοσχευμένων Νεφροπαθών), με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο εργαζόμενες τραπεζοκόμοι.

Όπως είπε ο κ.Γιαννάκος η μία γυναίκα τραυματίστηκε πιο σοβαρά (έχει κακώσεις στο κεφάλι και στον αυχένα), αλλά νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου, ενώ η άλλη τραυματίστηκε πιο ελαφριά (στα πόδια).

Ο Πρόεδρος της ΠΟΕΔΗΝ επισημαίνει πως έχει αναδειχθεί πολλές φορές η επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων, ενώ αναρωτιέται «πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων; Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο».

Και με εμφανώς σαρκαστική διάθεση σχολιάζει: «Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους».

Η δήλωση του Μιχάλη Γιαννάκου:

«Σήμερα το μεσημέρι στις 12 στον Ευαγγελισμό, στη Μονάδα Μεταμόσχευσης Οργάνων, στο 2ο όροφο του παλαιού κτιρίου στην κουζίνα που είναι εντός της Μονάδας κατέρρευσε η ψευδοροφή, μεγάλου βάρους. Στην κουζίνα εκείνη την ώρα βρίσκονταν δύο τραπεζοκόμες, οι οποίες είχαν κλείσει τη πόρτα της κουζίνας να ετοιμάσουν το φαγητό των ασθενών.

Όταν άκουσαν τον θόρυβο πρόλαβε η μία και άνοιξε την πόρτα και αυτό τους έσωσε, γιατί η ψευδοροφή βρήκε εμπόδιο στην πόρτα. Καταπλακώθηκαν όμως οι τραπεζοκόμες και τραυματίσθηκαν. Η μία συνάδελφος πιο σοβαρά, νοσηλεύεται ευτυχώς εκτός κινδύνου. Η άλλη συνάδελφος πιο ελαφριά. Περιποιήθηκαν τα τραύματά της και πήγε σπίτι της με αναρρωτική άδεια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πόσες φορές δεν έχουμε αναδείξει την επικινδυνότητα του κτιριακού εξοπλισμού των νοσοκομείων λόγω έλλειψης κονδυλίων; Πόσοι συνάδελφοι πρέπει να τραυματισθούν, να κινδυνέψει η ζωή τους για να γίνει συντήρηση των νοσοκομείων; Δεν είναι ούτε το πρώτο ούτε το τελευταίο. Μάλλον στα μέτρα προστασίας θα πρέπει να συμπεριλάβουμε και κράνος. Περαστικά στους συναδέλφους».