ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Μας κοροϊδεύουν: Τελικά χωρίς όριο στην εστίαση οι καθήμενοι! – Αυτή ήταν η άρση των μέτρων από Κ.Μητσοτάκη (upd)

Μας κοροϊδεύουν: Τελικά χωρίς όριο στην εστίαση οι καθήμενοι! – Αυτή ήταν η άρση των μέτρων από Κ.Μητσοτάκη (upd)

Ανανέωση από αρχικό κείμενο 16:34. Τελικά “σώθηκε” η εστίαση! Η επιτροπή εμπειρογνωμόνων του υπουργείου Υγείας, κατά τη σημερινή της συνεδρίαση, τη μόνη αλλαγή που εισηγήθηκε στα μέτρα που ισχύουν είναι στον αριθμό των καθήμενων με κατάργηση των 6 ατόμων ανά τραπέζι στην εστίαση και στη διασκέδαση (ελευθερα οι καθήμενοι).

Ωστόσο, παραμένουν σε ισχύ τα πρωτόκολλα σχετικά με τις αποστάσεις των τραπεζοκαθισμάτων και τους κανόνες υγιεινής.


Σαν κοροϊδια είναι οι αποφάσεις που λαμβάνει η κυβέρνηση του Κ.Μητσοτάκη έναντι των περιοριστικών μέτρων στην εστίαση ειδικά που μετά από τόσα χρόνια ουσιαστικά περιορισμών “ψυχορραγεί”.

Έτσι σύμφωνα με πληροφορίες, οι ειδικοί αποφάσισαν να συνεχιστεί το μέτρο της απαγόρευσης ορθίων στην εστίαση, αλλά αποφάσισαν την χαλάρωση ενός μέτρου, αυτού με τον αριθμό ατόμων στα τραπέζια. Συγκεκριμένα, αποφάσισαν από 6, να επιτρέπεται πλέον να μπορούν να κάθονται οκτώ άτομα μαζί!

Σύμφωνα με πληροφορίες δεν συζητήθηκε καθόλου το θέμα των Αποκριών και των καρναβαλιών ενώ η χωρητικότητα στα γήπεδα θα παραμείνει στο 10%, με ανώτατο όριο τα 1.000 άτομα.

Τώρα τι μπορούμε να αναφέρουμε αν συγκρίνουμε το τι γίνεται με τις υπόλοιπες χώρες της Ευρώπης και ειδικότερα την Βρετανία που έγινε πριν λίγο η πρώτη χώρα στον πλανήτη που καταργεί όλες τις απαγορεύσεις που είχαν επιβληθεί πριν 22 μήνες λόγω του Covid-19.

Η ανακοίνωση για την κατάργηση των μέτρων, ακόμα και της καραντίνας για όσους είναι θετικοί στον κορωνοϊό, έγινε πριν λίγο στη Βουλή των Κοινοτήτων από τον ίδιο τον Βρετανό πρωθυπουργό, Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος διακήρυξε πλέον μια στρατηγική με τίτλο «Η ζωή με τον Covid», την οποία θα παρουσιάσει και επίσημα στις 21 Φεβρουαρίου.

Με δεδομένα τα τρέχοντα ενθαρρυντικά στοιχεία, «η προσδοκία μου είναι ότι θα μπορέσουμε να τελειώσουμε τους τελευταίους εγχώριους περιορισμούς, συμπεριλαμβανομένης και της νομικής υποχρέωσης αυτοαπομόνωσης, εάν κάποιος διαγνωστεί θετικός, ένα μήνα νωρίτερα», είπε. Οι κανονισμοί επρόκειτο να λήξουν στην Αγγλία στις 24 Μαρτίου.

Όλα τα μέτρα θα αρθούν μέχρι τις 28 Φεβρουαρίου.

Εδώ ακόμα μιλούν αν θα σώσουμε το… Πάσχα!

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.