Ύστερα από το διάγγελμα του Βρετανού πρωθυπουργού, Μπόρις Τζόνσον, με το οποίο κήρυξε περιορισμό των μετακινήσεων, έρευνα του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, την οποία φιλοξενούν οι Financial Times, διαπιστώνει ότι ο κορωνοϊός πιθανόν να έχει πλήξει το 50% του βρετανικού πληθυσμού, κάπου 35 εκατομμύρια ήδη έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και έχουν αποθεραπευτεί

Το συγκεκριμένο στοιχείο υποστηρίζεται από σχεδιάγραμμα επιδημιολόγων, βάσει του οποίου η συντριπτική πλειονότητα των κατοίκων της Αγγλίας υποφέρουν από συμπτώματα.

Εάν επαληθευτούν τα στοιχεία της πανεπιστημιακής έρευνας, αυτό σημαίνει ότι λιγότερο από ένας στους χίλιους θα χρειαστούν νοσηλεία.

Όπως διαπιστώνει η έρευνα της Οξφόρδης, η συντριπτική πλειονότητα όσων νοσούν από κορωνοϊό είτε αναπτύσσει ήπια συμπτώματα, είτε είναι ασυμπτωματικοί.

Σύμφωνα με την έρευνα, ο κορωνοϊός έφτασε στη Βρετανία στα μέσα Ιανουαρίου, ενώ εξαπλώθηκε – χωρίς να γίνει αντιληπτό – για περισσότερο από έναν μήνα. Μάλιστα, τα πρώτα κρούσματα ανακοινώθηκαν στη Βρετανία περί τα τέλη Φεβρουαρίου.

Η διασπορά του φονικού ιού θα σταματήσει, σύμφωνα με τους ερευνητές του πανεπιστημίου της Οξφόρδης, όταν οι ανθρώπινοι οργανισμοί δημιουργήσουν ανοσία.

Οι Financial Times επισημαίνουν ότι η κυβέρνηση Τζόνσον έλαβε αυστηρά περιοριστικά μέτρα για να μην καταρρεύσει το NHS, το βρετανικό σύστημα Υγείας.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Στο δημοσίευμα της εφημερίδας επισημαίνεται ακόμη ότι λόγω της επί δύο μηνών διασποράς του ιού ο ανθρώπινος οργανισμός έχει τα απαραίτητα αντισώματα, οπότε μπορεί η βρετανική κυβέρνηση να αποσύρει το καθεστώς καθολικής καραντίνας.