Οι περισσότεροι, έχουν συνδέσει το γιαούρτι με την περίοδο που κάνουν δίαιτα ή ως πιο ελαφρύ βραδινό γεύμα τους καλοκαιρινούς μήνες.

Το γιαούρτι, εκτός από ασβέστιο και πρωτεΐνες, μία μερίδα γιαουρτιού περιέχει επίσης τα λεγόμενα «καλά» βακτήρια τα οποία υποστηρίζουν την καλή λειτουργία του εντέρου και του ανοσοποιητικού, βελτιώνουν την πέψη και προστατεύουν από την κατάθλιψη.

Μάλιστα, σύμφωνα με σχετικές έρευνες υπάρχουν αρκετοί λόγοι για να τρώει κανείς γιαούρτι.

​Δείτε παρακάτω τρεις από αυτούς:

1. Σύμφωνα με αρκετές έρευνες, η τακτική κατανάλωση γιαουρτιού και γαλακτοκομικών προϊόντων χαμηλής περιεκτικότητας σε λίπος, προστατεύει από τον κίνδυνο ανάπτυξης διαβήτη τύπου 2.

2. Σχετικές μελέτες έχουν δείξει ότι η κατανάλωση γιαουρτιού επί τέσσερις εβδομάδες ωφελεί τον εγκέφαλο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

3. Τα προβιοτικά του γιαουρτιού μειώνουν τον κίνδυνο εμφράγματος και εγκεφαλικού σε ανθρώπους που έτρωγαν μόνο δύο μερίδες την εβδομάδα.