ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Κατά τον ΣΥΡΙΖΑ επειδή δεν αναγνωρίζεται ο όρος «γυναικοκτονία» δολοφονούνται γυναίκες. Δηλαδή η γυναίκα είναι ιδιότητα και όχι άνθρωπος...

Θέλετε τη φωνή της Μαρίας Κάλλας; – Αυτός είναι ο Τούρκος γιατρός που αλλάζει τις φωνές των ανθρώπων (βίντεο)

Γίνεται με τοπική αναισθησία, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επιλέξουν τον τόνο και τον τόνο που προτιμούν δοκιμάζοντας τη νέα τους φωνή

Θέλετε τη φωνή της Μαρίας Κάλλας; – Αυτός είναι ο Τούρκος γιατρός που αλλάζει τις φωνές των ανθρώπων (βίντεο)

Μπορεί οι πιο διαδεδομένες επεμβάσεις να είναι αισθητικές και να αφορούν το πρόσωπο, αλλά και το κεφάλι με τις εμφυτεύσεις μαλλιών, αλλά τα τελευταία χρόνια μια άλλη επέμβαση κάνει «θραύση» και έρχεται από την Τουρκία.

Ο Δρ Kursat Yelken εκτελεί επεμβάσεις εμβάθυνσης φωνής εδώ και 15 χρόνια και ισχυρίζεται ότι η ζήτηση για τη διαδικασία έχει αυξηθεί.

Ο ίδιος χειρουργεί πάνω από 150 άτομα το χρόνο, από στελέχη που θέλουν να αλλάξουν τη φωνή τους για να ακούγονται πιο δυναμικά, μέχρι τρανς άτομα που θέλουν να κάνουν τη φωνή τους να ταιριάζει με το νέο τους φύλο.

Ο Τούρκος γιατρός, ο οποίος εκπαιδεύτηκε στην Ιατρική Σχολή του Χάρβαρντ, μπορεί να τροποποιήσει τον τόνο και τον τόνο των ασθενών, δίνοντάς τους μια βαθύτερη ή υψηλότερη φωνή, ανάλογα με τις προτιμήσεις τους.

Όπως λέει: «Η φωνή είναι αναπόσπαστο μέρος της προσωπικής εικόνας κάποιου και το να νιώθεις άβολα με τη φωνή του μπορεί να επηρεάσει την επαγγελματική ή την προσωπική ζωή ενός ατόμου καθώς και την αυτοπεποίθησή του».

Για παράδειγμα, τα άτομα που εργάζονται σε διοικητικές θέσεις μπορεί να χρειάζεται να ακούγονται πιο έγκυρα, επομένως μπορεί να θέλουν να έχουν μια πιο βαθιά ή πιο αρρενωπή φωνή».

Εξηγώντας τη διαδικασία με απλούς όρους, ο Δρ Yelken είπε ότι ξεκινά με μια τομή στο κάτω μέρος του λαιμού, ακολουθούμενη από τη δημιουργία μιας «νησίδας χόνδρου» στον χόνδρο του θυρεοειδούς, ο οποίος επίσης ωθείται προς τα πίσω για να κάνει τη φωνή να ηχεί βαθύτερη.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η διαδικασία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια τοπικής αναισθησίας, έτσι ώστε οι ασθενείς να μπορούν να επιλέξουν τον τόνο και τον τόνο που προτιμούν δοκιμάζοντας τη νέα τους φωνή.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.