ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Ο Κασσελάκης θα τα «κουτσοκαταφέρει» στις ευρωκάλπες , ο Κούλης θα μείνει πρωθυπουργός, έτσι ή αλλιώς. Αυτόν τον Ανδρουλάκη λυπάμαι...

Εντοπίστηκαν τρεις βιοδείκτες που προβλέπουν αν ο ασθενής θα πεθάνει από τον κορωνοϊό

Εντοπίστηκαν τρεις βιοδείκτες που προβλέπουν αν ο ασθενής θα πεθάνει από τον κορωνοϊό

Κινέζοι ερευνητές, ανακοίνωσαν πως εντόπισαν τρεις βιοδείκτες του αίματος με τη βοήθεια εργαλείων τεχνητής νοημοσύνης, οι οποίοι μπορούν να προβλέψουν τον κίνδυνο να χάσει τη ζωή του κάποιος που νοσεί από κορωνοϊό.

Σημειωτέον ότι μέχρι σήμερα δεν υπήρχαν βιοδείκτες που να μπορούν να αξιοποιηθούν ως εργαλεία πρόβλεψης για τον κίνδυνο θανάτου των ασθενών που έχουν μολυνθεί από τον κορωνοϊό.

Οι τρεις αυτοί βιοδείκτες είναι, συγκεκριμένα, τα επίπεδα της γαλακτικής αφυδρογονάσης (LDH), των λεμφοκυττάρων και της C-πρωτεΐνης υψηλής ευαισθησίας (hs-CRP).

Από κοινού, οι τρεις δείκτες μπορούν να προβλέψουν την πιθανότητα θανάτου των ασθενών τουλάχιστον δέκα μέρες πριν, με ακρίβεια άνω του 90%.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι ερευνητές του Πανεπιστημίου Επιστήμης και Τεχνολογίας Χουαντσόνγκ της Γουχάν που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό τεχνητής νοημοσύνης «Nature Machine Intelligence», ανέλυσαν δείγματα αίματος από 485 ασθενείς με κορωνοϊό σε νοσοκομείο της Γουχάν.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.