Όσο το προσδόκιμο ζωής ανεβαίνει τόσο αυξάνεται και το γενικό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση.

Σε έρευνα που διεξήγαγαν Βρετανοί επιστήμονες κατέληξαν στο συμπέρασμα πως θα πρέπει να σταματάμε την εργασία μας πολύ νωρίτερα, εν συγκρίσει με το γενικό όριο ηλικίας για συνταξιοδότηση, αφού σε διαφορετική περίπτωση κινδυνεύουμε με διάφορα προβλήματα υγείας.

Οι Βρετανοί επιστήμονες υποστηρίζουν, συγκεκριμένα, πως ορθοπεδικά προβλήματα και χρόνιοι πόνοι δυσχεραίνουν την καθημερινότητά μας. «Η μελέτη μας πάνω στο προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι άνθρωποι στην Αγγλία μπορούν να περιμένουν να εργάζονται και να παραμένουν υγιείς για σχεδόν 9,5 χρόνια μετά τα 50», εξήγησαν.

Το εύρημα προέκυψε από τα στοιχεία 15.284 ανθρώπων άνω των 50 ετών, οι οποίοι βγήκαν σε σύνταξη το διάστημα 2002-2013. Ωστόσο, το προσδόκιμο εργασίας με καλή υγεία μετά τα 50 έτη φαίνεται να είναι υψηλότερο στους άντρες (10,94 χρόνια) σε σχέση με τις γυναίκες (8,25 χρόνια). Το ίδιο ισχύει και για όσους κάνουν μη χειρωνακτικές εργασίες ή είναι αυτοαπασχολούμενοι.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το προσδόκιμο αυξάνεται, επίσης, σε συνάρτηση με το μορφωτικό επίπεδο. «Δεδομένου ότι τα άτομα με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο ή όσοι ζουν σε λιγότερο υποβαθμισμένες περιοχές έχουν μεγαλύτερο προσδόκιμο εργασίας, το τελευταίο ίσως συνδέεται με την κοινωνικοοικονομική μας θέση. Τα ευρήματά μας δείχνουν, επιπλέον, ότι πολλοί θα δυσκολευτούν να εργαστούν μέχρι την ηλικία της συνταξιοδότησής τους», πρόσθεσαν οι Βρετανοί επιστήμονες.