Τις περιοχές, στις οποίες εντοπίστηκαν τα 75 νέα κρούσματα κορωνοϊού στη χώρα μας, ανακοίνωσε ο ΕΟΔΥ.

Μετά την ανακοίνωσή του για τα νέα κρούσματα του ιού COVID-19, o Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας έκανε γνωστό και πού βρέθηκαν. Τα τέσσερα εντοπίστηκαν κατά τους ελέγχους που διενεργήθηκαν στις πύλες εισόδου της χώρας και ακόμα πέντε κρούσματα είναι εισαγόμενα, που προσήλθαν αυτοβούλως.

Τα 28 εντοπίστηκαν σε Θεσσαλονίκη και Καβάλα, 15 εκ των οποίων συνδέονται με τις δύο -ήδη προσδιορισμένες- εστίες. Αναλυτικότερα εντοπίστηκαν:

19 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Αττικής, 3 εκ των οποίων σχετίζονται με συρροή στην εθνική ομάδα υδατοσφαίρισης.
15 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Θεσσαλονίκης, 4 από τα οποία σχετίζονται με το γάμο στους Αμπελόκηπους Θεσσαλονίκης.
13 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Καβάλας, 11 από τα οποία σχετίζονται με συρροή στο εργοστάσιο επεξεργασίας κρέατος.
4 κρούσματα στην Περιφερειακή Ενότητα Χαλκιδικής.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Ακόμα, από 2 κρούσματα εντοπίστηκαν στην Περιφερειακή Ενότητα Ηρακλείου Κρήτης, την Περιφερειακή Ενότητα Ξάνθης και την Περιφερειακή Ενότητα Φθιώτιδας και από ένα κρούσμα στην Περιφερειακή Ενότητα Αρκαδίας, την Περιφερειακή Ενότητα Ημαθίας, την Περιφερειακή Ενότητα Ιωαννίνων, την Περιφερειακή Ενότητα Καστοριάς, την Περιφερειακή Ενότητα Κέρκυρας, την Περιφερειακή Ενότητα Κοζάνης, την Περιφερειακή Ενότητα Κορινθίας, την Περιφερειακή Ενότητα Πιερίας και την Περιφερειακή Ενότητα Χανίων.