Έχετε αναρωτηθεί ποτέ ποιος είναι ο σωστός τρόπος για να αποθηκεύουμε το τυρί;

Το τυρί είναι από τις πιο ευαίσθητες τροφές και χρειάζεται ειδική μεταχείριση και σωστή αποθήκευση, για να μη μουχλιάσει και να είναι ασφαλές προς κατανάλωση. Το περιτύλιγμά του, λοιπόν, είναι πολύ βασικό.

Σύμφωνα με τους ειδικούς του Good Housekeeping Institute, η πλαστική μεμβράνη είναι μια λύση για να μην ξεραθεί το τυρί που έχετε αγοράσει, παρόλα αυτά, έχει την τάση να «αιχμαλωτίζει» υγρασία (από τον ιδρώτα που αφήνει το προϊόν) και αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη δημιουργία μούχλας στην επιφάνεια του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Πιο κατάλληλο για την αποθήκευση του τυριού είναι το ειδικό κερωμένο χαρτί, που δεν κρατάει τόση υγρασία και προστατεύει το τυρί από το να ξεραθεί, ενώ ως προς τη θερμοκρασία του, οι ειδικοί συμβουλεύουν ότι τα σκληρά τυριά πρέπει να αποθηκεύονται στους 8C με 15C, ενώ τα μαλακά τυριά στους 5C με 8C.