Σήμερα Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου, η Μόνιμη Αποστολή της Ρωσίας στον ΟΗΕ και το Υπουργείο Υγείας της χώρας, θα παρουσιάσουν το εμβόλιο «Sputnik V» κατά του κορωνοϊού στον Οργανισμό, και έτσι θα δώσουν λεπτομερείς πληροφορίες.

Συγκεκριμένα, ο εκπρόσωπος της ρωσικής αποστολής στον ΟΗΕ, Φιοντόρ Στρζιζόφσκι:

«Την Τετάρτη, 2 Δεκεμβρίου, θα πραγματοποιηθεί παρουσίαση του ρωσικού εμβολίου “Sputnik V”. Ο Ρώσος υπουργός Υγείας, Μιχαήλ Μουράσκο, ο Μόνιμος Αντιπρόσωπος της Ρωσίας στον ΟΗΕ, Βασίλι Νεμπένζια, και ο επικεφαλής του Ρωσικού Ταμείου Άμεσων Επενδύσεων (RDIF), Κιρίλ Ντμιτρίεφ, θα συμμετάσχουν στην εκδήλωση».

Ο ίδιος πρόσθεσε ότι η διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Sputnik V: Εμβόλιο κατά της νόσου COVID-19» θα πραγματοποιηθεί στο περιθώριο μιας ειδικής συνεδρίασης της Γενικής Συνέλευσης των Ηνωμένων Εθνών και, κατά τη διάρκειά της, θα παρουσιαστούν λεπτομερείς πληροφορίες για το ρωσικό εμβόλιο.

Υπενθυμίζεται ότι, κατά τη διάρκεια ομιλίας του στη Γενική Συνέλευση των Ηνωμένων Εθνών, τον Σεπτέμβριο, ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντίμιρ Πούτιν, πρότεινε στους υπαλλήλους του Οργανισμού να λάβουν δωρεάν το ρωσικό εμβόλιο κατά του κορωνοϊού.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Επίσης, ο Νεμπένζια, με τη σειρά του, δεν είχε αποκλείσει την παρουσίαση του ρωσικού εμβολίου στην έδρα του ΟΗΕ από εκείνους που το ανέπτυξαν.