Ο στρατιωτικός γιατρός Ανδρέας Παναγιωτόπουλος μέσα από ανάρτησή του στα social media αναφέρθηκε στην αποστολή μεταφοράς ενός Έλληνα ασθενή από το Κιργιστάν.

Έμεινε μαζί με τους αλλους 8 ώρες χωρίς νερό ή ατομική υγιεινή, «με το βλέμμα στον ασθενή που είχε τεθεί σε καταστολή, αφού εμφάνισε σημεία κλειστοφοβίας, όταν έκλεισε η κάψουλα». Και τώρα, επιστρέφοντας στην Αθήνα, νιώθει μόνο περηφάνια, γιατί είναι μέλος μιας χώρας που θα προσέγγισε κάθε πολίτη της που έχει ανάγκη.

Όταν ο ασθενής τον ευχαρίστησε, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος του είπε ότι θα έφταναν και στην άλλη άκρη του κόσμου. Την ίδια ώρα, οι αξιωματούχοι του Κιργιστάν τους κοιτούσαν «με απορία, αφού η νοοτροπία τους δεν επέτρεπε να κατανοήσουν πως ήταν δυνατό ένα αεροπλάνο με ιατρικό πλήρωμα να διανύσει 10.000 km για να παραλάβει έναν και μόνο άνθρωπο».

Η διακομιδή δεν ήταν εύκολη. Ο ασθενής έπρεπε να παραμείνει στην ειδική κάψουλα για 8 ώρες, ενώ το πλήρωμα ήταν πλήρως ντυμένο, ενώ έμεινε καθ’ όλη τη διάρκεια της επιστροφής «χωρίς νερό ή ατομική υγιεινή, με το βλέμμα στον ασθενή που είχε τεθεί σε καταστολή, αφού εμφάνισε σημεία κλειστοφοβίας, όταν έκλεισε η κάψουλα».

Στο τέλος παραδόθηκε στη Θεσσαλονίκη, την ιδιαίτερη πατρίδα του, για να νοσηλευτεί σε νοσοκομείο αναφοράς.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!