
Τις διαδικασίες για την έναρξη παραγωγής του ρωσικού εμβολίου για τον κορωνοϊό Sputnik V στις 22 Δεκεμβρίου προχωρά το Καζακστάν, σύμφωνα με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου της προεδρίας της χώρας.
Νωρίτερα, ο Πρόεδρος, Kassym-Jomart Tokayev, είχε συνάντηση με τον πρωθυπουργό, Askar Mamin, ο οποίος του παρείχε αναλυτική ενημέρωση σχετικά με την παραγωγή του εμβολίου της χώρας κατά της Covid-19.
«Ο Πρόεδρος ενημερώθηκε πως η παραγωγή του ρωσικού εμβολίου Sputnik V θα εκκινήσει στη χώρα στις 22 Δεκεμβρίου, όπως ορίζει η τη συμφωνία με τον Πρόεδρο της Ρωσίας».
Ο μαζικός εμβολιασμός στο Καζακστάν θα αρχίσει στις αρχές του 2021, ενημέρωσε η ίδια πηγή, συμπληρώνοντας πως θα είναι εθελοντικός.
Πρώτοι θα εμβολιαστούν γιατροί, καθηγητές, αστυνομικοί και άτομα που ανήκουν σε κατηγορίες υψηλού κινδύνου.