
Τις πρώτες ήμερες του Μαΐου, θα μπορέσουμε να δούμε ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα για όλα τα εμβόλια στην ηλικιακή ομάδα 40-44 η οποία όμως θα μπορεί από αύριο Πέμπτη να κλείσει ραντεβού μόνο με AstraZeneca, δήλωσε στον ΣΚΑΪ 100,3 ο Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Μάριος Θεμιστοκλέους επιφέροντας έτσι ένα ακόμα αλαλούμ των κυβερνητικών δηλώσεων καθώς και πάλι οι ημερομηνίες είναι στον “αέρα” αυτή την φορά για τους 40-44.
Eρωτηθείς για το ποτέ θα ανοίξει η πλατφόρμα για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ανέφερε ότι υπολογίζεται ότι εντός του Ιουνίου θα έχουν ανοίξει για όλες οι ηλικιακές ομάδες.
«Οι 45-49 θα ανοίξει ο εμβολιασμός για όλα τα εμβόλια το Μεγάλο Σάββατο. Η 40-44 είναι η επόμενη ηλικιακή ομάδα. Αυτό θα το ξέρουμε στις αρχές Μαΐου, πότε θα είναι το άνοιγμα. Εξαρτάται και από τις προηγούμες συμμετοχές αλλά και τις παραδόσεις των εμβολίων», είπε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με τους πολίτες 30-39 ετών, είπε ότι έχουν προγραμματιστεί 103.000 ραντεβού για εμβολιασμούς
Όπως τόνισε, πρόκειται για σημαντικό αριθμό, ο οποίος θα ανέβει. Ερωτηθείς για την ηλικιακή ομάδα 18-30 ετών, σημείωσε πως «αν πάμε με βάση τον σχεδιασμό και τις παραδόσεις, πιστεύουμε ότι εντός του Ιουνίου θα έχουμε ανοίξει σχεδόν σε όλες τις ηλικιακές ομάδες».