Η βιταμίνη Ε αποτελεί μία από τις βιταμίνες με σημαντική αντιοξειδωτική δράση στα ανθρώπινα κύτταρα. Ο ρόλος της είναι να προστατεύει τους ιστούς του σώματος από τις βλάβες που δημιουργούν οι ελεύθερες ρίζες. Θεωρείται ακόμη «βιταμίνη της ομορφιάς» επειδή της αποδίδεται αντιγηραντική δράση.

Ας δούμε μαζί τα πέντε τρόφιμα που είναι πλουσιότερα σε βιταμίνη Ε:

1.Ηλιόσπορος (36 mg/100γρ.)

2.Αμύγδαλα (26 mg/100γρ.)

3.Ελαιόλαδο (14 mg/100γρ.)

4.Ηλιέλαιο (6 mg/100γρ.)

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

5.Τοφού (τυρί σόγιας) (5,3 mg/100γρ.)