Ουκ ολίγες φορές οι επιστήμονες έχουν επισημάνει πως το ελαιόλαδο θεωρείται «υπερτροφή».

Σύμφωνα με επιστημονικές έρευνες η κατανάλωση ελαιόλαδου, συμβάλει στην αύξηση της καλής χοληστερίνης και ταυτόχρονα στη μείωση της κακής.

Τι συμβαίνει όμως όταν όταν το ελαιόλαδο συναδυάζεται με ντομάτα;

Έρευνα του 2000 που δημοσιεύθηκε στην επιστημονική επιθεώρηση Free Radical Biology and Medicine έδειξε ότι το ελαιόλαδο αύξησε την αντιοξειδωτική δράση του λυκοπενίου στις ντομάτες.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Γεγονός που ο συνδυασμός των 2 δημιουργούν την τέλεια υπερτροφή και σημαντικό σύμμαχο και φίλο της υγείας μας.