Η μέρα μας πρέπει να ξεκινάει με ένα καλό πρωινό και μια Ρωσίδα διαιτολόγος μας δίνει τα μυστικά ώστε να το καταφέρουμε.

Όπως αναφέρει πρέπει να τρώμε ένα γερό πρωινό και μάλιστα σε λιγότερο από μια ώρα αφότου σηκωθούμε από το κρεβάτι, ώστε να βάζουμε σε λειτουργία το μεταβολικό «ρολόι» του οργανισμού μας.

Αυτή η συνήθεια θα μπορούσε να βοηθήσει στην καταπολέμηση της παχυσαρκίας και του Διαβήτη.

Συγκεκριμένα, σύμφωνα με την Μαργκαρίτα Κορόλεβα, διαιτολόγο στην Ομοσπονδιακή Υπηρεσία Βιοιατρικής, μέσα σε μια ώρα από τη στιγμή που θα ξυπνήσετε, πρέπει να τρώτε ένα γερό πρωινό.

Ειδικότερα, σε συνέντευξή της που δημοσιεύτηκε στο σάιτ Nations News, η Κορόλεβα εξήγησε πώς αυτό το γεύμα θα μπορούσε να επηρεάσει θετικά την υγεία.

«Το πρωινό κατά τη διάρκεια της πρώτης ώρας θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα πλούσιο, λαμβάνοντας υπόψη τις ζωτικές ανάγκες του σώματος εκείνη τη στιγμή», ανέφερε η ειδικός, προσθέτοντας ότι θα πρέπει να αποτελεί τουλάχιστον το 25% των αναγκών του σώματος σε θερμίδες. «Είναι παράγοντας μακροζωίας», ανέφερε η Κορόλεβα.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η άποψή της ενισχύει τα συμπεράσματα μιας έρευνας που διεξήχθη από Γερμανούς ερευνητές, που είναι επίσης υπέρ ενός πρωινού με πολλές θερμίδες.

Πράγματι, κάτι τέτοιο μειώνει το αίσθημα της πείνας κατά τη διάρκεια της ημέρας, ενώ ρυθμίζει το ποσοστό του σακχάρου στο αίμα.

Τα αποτελέσματα της εν λόγω έρευνας δημοσιεύτηκαν στις 19 Φλεβάρη, στο ιατρικό περιοδικό Journal of Clinical Endoctrinology & Metabolism.

Επιπροσθέτως, η ευαισθησία των υποδοχέων ορμονών αυξάνει, «κάτι που βοηθάει στην αποφυγή των μεταβολικών προβλημάτων, αποτέλεσμα συγκεκριμένων δυσλειτουργιών στον οργανισμό», πρόσθεσε η διαιτολόγος.

Πρωινό σε εστιατόρια fast food

Αξίζει να σημειώσουμε πως σύμφωνα με την Κορόλεβα, το φαγητό που προσφέρεται σε εστιατόρια fast food, οπωσδήποτε δεν μπορεί να αποτελεί την απάντηση στο πρωινό πολλών θερμίδων που χρειαζόμαστε.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Είναι απαραίτητο να προσέχουμε το σώμα μας καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και να σχεδιάζουμε που και τι θα τρώμε ώστε να διατηρούμε το απόθεμα ενέργειας