Τη λύση στο… πρόβλημα της κέτσαπ, η οποία μένει κολλημένη μέσα στο μπουκάλι, υποστηρίζουν πως εντόπισαν ερευνητές του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ.

Οι επιστήμονες, με επικεφαλής τον αναπληρωτή καθηγητή Κρίπα Βαρανάσι του Τμήματος Μηχανολόγων Μηχανικών, ανακάλυψαν ένα νέο πολύ ολισθηρό υλικό επίστρωσης, το οποίο εμποδίζει την παχύρευστη σάλτσα να κολλήσει στο εσωτερικό του μπουκαλιού.

Το νέο υλικό μπορεί μελλοντικά να αξιοποιηθεί και σε άλλες συσκευασίες, όπως σε οδοντόπαστες, καλλυντικά και κόλλες, όπου επίσης μένει προϊόν μέσα στα σωληνάρια.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Η νέα τεχνολογία αναμένεται να είναι διαθέσιμη για εφαρμογή σε λίγα χρόνια, με την επιστημονική ομάδα να διαβεβαιώνει ότι η καινοτομία της, είναι ασφαλής, σύμφωνα με το BBC.