O Ronnie Brower και η Αndrea Masella από τη Νέα Υόρκη γνωρίστηκαν σε γυμναστήριο το 2015 και οι δρόμοι τους διασταυρώθηκαν όταν και οι δύο βρίσκονταν στην ίδια φάση: να αλλάξουν τον εαυτό τους και να απαλλαγούν από το περιττό βάρος. Ο Ronnie είχε στόχο να χάσει πάνω από 200 κιλά ενώ η Αndrea περίπου 54.

«Η γυναίκα μου προπονούσε την Andrea και παρατήρησε τους δυο τους να κοιτάζονται μια μέρα στο γυμναστήριο» αναφέρει ο ιδιοκτήτης του Mission Fitness -του γυμναστηρίου όπου γνωρίστηκε το ζευγάρι- στο Global News. Δύο χρόνια μετά το ζευγάρι έχει καταφέρει αθροιστικά να χάσει περίπου 262 κιλά.

Η διαδρομή του Ronnie για να χάσει βάρος ξεκίνησε το 2013, όταν στα 28 του χρόνια ο γιατρός του, του είπε ότι αν συνεχίσει σε αυτούς τους ρυθμούς θα έχει πρόωρο θάνατο. Μέχρι τότε ο Ronnie δεν μπορούσε να κάνει εύκολα απλά πράγματα της καθημερινότητας όπως πχ. Να δέσει μόνος του τα κορδόνια του. Ηταν απόλυτα εξαρτημένος από την οικογένειά του.

Η υποστήριξη του ενός συντρόφου στον άλλον ήταν το κλειδί της επιτυχίας. To ζευγάρι ακολούθησε μια αρκετά αυστηρή δίαιτα, με αρκετούς περιορισμούς: την κετογονική δίατα. Το πρόγραμμα διατροφής που ακολουθείται περιορίζει κατά πολύ την κατανάλωση υδατανθράκων και πρωτεινών και δίνεται έμφαση σε λιπαρές τροφές. Σκοπός της δίαιτας αυτής είναι η χρήση του λίπους σαν κύριο καύσιμο για τον οργανισμό, αντί της γλυκόζης.

Η κετογονική δίαιτα βασίζεται κυρίως στην κατανάλωση τροφών πλούσιων σε καλά λιπαρά (μονοακόρεστα, πολυακόρεστα), όπως πχ. ελαιόλαδο, αβοκάντο, ξηρούς καρπούς, ταχίνι, λιπαρά ψάρια. Απαγορευτικές τροφές της κετογονικής δίαιτας είναι τα γλυκά, η ζάχαρη, το μέλι, τα όσπρια, τα δημητριακά, το ψωμί, το ρύζι, τα ζυμαρικά, τα αμυλούχα λαχανικά και πολλά φρούτα.

Στην προσπάθειά τους, ο Ronnie και η Andrea είχαν συνοδοιπόρους personal trainers που βοήθησαν στην υλοποίηση του στόχου τους.

H υγιεινή διατροφή και η γυμναστική παραμένει προτεραιότητα στην καθημερινότητά τους.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΠΗΓΗ: bovary