Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε νέα λίστα με διορισμούς διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών διοικητών, έπειτα από την αντικατάσταση 13 ατόμων.

Συγκεκριμένα, έγιναν αποδεκτές οι παραιτήσεις 6 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών που είχαν επιλεγεί αρχικά και τοποθετήθηκαν νέοι στη θέση τους. Επίσης, ανακλήθηκε η εντολή διορισμού 7 διοικητών νοσοκομείων και αναπληρωτών, οι οποίοι αντικαταστάθηκαν.

Αντιδράσεις για τους αρχικούς διορισμούς διοικητές νοσοκομείων

Η αρχική λίστα με τους διορισμούς των διοικητών νοσοκομείων και των αναπληρωτών είχε προκαλέσει αντιδράσεις. Η πιο χαρακτηριστική περίπτωση αφορούσε τον Κωνσταντίνο Πατέρα, που είχε επιλεγεί ως διοικητής για το νοσοκομείο Καρδίτσας. Ο 80χρονος εκπαιδευτικός, που υπήρξε πολιτευτής της ΝΔ, πρώην πολιτευτής του ΛΑΟΣ και των ΑΝΕΛ, τελικά είχε υποβάλει την παραίτησή του.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Κριτική όμως είχε ασκηθεί τον Νοέμβριο- όταν δημοσιοποιήθηκε η πρώτη λίστα των διορισμών- και για τα προσόντα των επιλεγμένων για τις θέσεις διοικητών και αναπληρωτών νοσοκομείων, κάτι για το οποίο το υπουργείο Υγείας είχε απαντήσει τότε ότι το 72% των διορισθέντων έχουν μεταπτυχιακό.