Οι εργαζόμενοι θα μπορούν να κάνουν δύο φορές μηνιαίως δωρεάν τεστ για τον κορωνοϊό, σύμφωνα με όσα είπε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κωστής Χατζηδάκης.

Ειδική πλατφόρμα, μέσω της οποίας, οι εργοδότες θα δηλώνουν το σύνολο του προσωπικού τους, προκειμένου οι εργαζόμενοι να μπορούν να κάνουν δύο φορές το μήνα δωρεάν «rapid test», θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες ημέρες.

Μιλώντας στη Βουλή, ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων, Κωστής Χατζηδάκης, ανακοίνωσε μια σειρά νέων μέτρων ενίσχυσης και στήριξης των επιχειρήσεων και των εργαζομένων για την αντιμετώπιση των προβλημάτων από την υγειονομική κρίση.

Στο πλαίσιο αυτό, αποκάλυψε πως οι εργαζόμενοι θα έχουν τη δυνατότητα να κάνουν δυο φορές το μήνα δωρεάν τεστ κορωνοϊού, ενώ το κόστος θα καλύπτεται από τον κρατικό προϋπολογισμό.

«Είμαστε σε συνεχή επαφή με το Υπουργείο Εργασίας και το Κέντρο Εμβολιασμών ώστε να λαμβάνονται τα όποια επιπλέον μέτρα που χρειάζονται», ανέφερε ο κ. Χατζηδάκης.

Σημειώνεται ότι η ειδική ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ανοίξει στην Ψηφιακή Πύλη του Δημοσίου gov.gr (ergasiatesting.gov.gr).

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Οι εργοδότες θα μπορούν να δηλώνουν τους εργαζομένους τους στην ειδική πλατφόρμα και εφόσον αυτοί το επιθυμούν θα μπορούν να κάνουν rapid test για COVID-19 μέχρι και 2 φορές δωρεάν τον μήνα.