ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στο έδαφος!

Διάσωση με δύσκολες συνθήκες

Διάσωση με δύσκολες συνθήκες
Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Την Τετάρτη 24 Ιανουαρίου 2006 και περί την 17:00 μετά τη βύθιση του εμπορικού πλοίου AKIF σημαίας Καμπότζης, με πλήρωμα 16 ατόμων (11 Τούρκοι, 2 Ρουμάνοι, 3 Αζέροι) στην περιοχή Ν.Δ. νήσου Σκάτζουρα των Σποράδων, η φρεγάτα ΑΙΓΑΙΟ F460, κάτω από εξαιρετικά δυσμενείς-ακραίες συνθήκες (άνεμοι εντάσεως 11 BF, με σφοδρή χιονόπτωση, ελάχιστη ορατότητα και ύψος κύματος 8-10 μέτρα), επέτυχε με υπεράνθρωπες προσπάθειες τη διάσωση 14 από τα 16 μέλη του πληρώματος, ενώ η προσπάθεια εντοπισμού των άλλων δύο συνεχίστηκε για 72 επιπλέον ώρες. Αξίζει να σημειωθεί ότι η επιχείρηση έρευνας και διάσωσης είχε αρχίσει από τις πρώτες πρωινές ώρες όταν και ελήφθη σήμα κινδύνου από το εμπορικό πλοίο το οποίο είχε μείνει ακυβέρνητο. Τρία ελικόπτερα Super Puma είχαν επιχειρήσει νωρίτερα να απομακρύνουν το πλήρωμα από το ακυβέρνητο σκάφος αλλά λόγω των υπερβολικών κλίσεων του σκάφους τούτο δεν κατέστη εφικτό. Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Σπήλιος Σπηλιωτόπουλος αμέσως μετά την επιτυχημένη διάσωση των ναυαγών επικοινώνησε τηλεφωνικά με τον κυβερνήτη της φρεγάτας ΑΙΓΑΙΟ και εξέφρασε την ικανοποίηση της πολιτείας για την έκβαση της εξαιρετικά δύσκολης αυτής επιχείρησης.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.