Αντιαεροπορικά με... αυτιά και ακουστικά!

Οι Αμερικανοί επέλεγαν στις τελευταίες επιθέσεις του Ιράν ποιους πυραύλους θα κατέρριπταν!

Είχαν ξεμείνει από α/α βλήματα!

Οι Αμερικανοί επέλεγαν στις τελευταίες επιθέσεις του Ιράν ποιους πυραύλους θα κατέρριπταν!

Ανακαλύψτε περισσότερα άρθρα στα αποτελέσματα αναζήτησης

Προσθήκη του pronews.gr στην Google

Οι στρατιωτικοί διοικητές των ΗΠΑ άφηναν σκόπιμα ορισμένους ιρανικούς πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη να περάσουν από την αεράμυνά τους στιους τελευταίους βομβαρδισμούς για να διατηρήσουν τα μειούμενα αποθέματα βλημάτων αναχαίτισης!

Με το Ιράν να έχει εκτοξεύσει σχεδόν 9.000 βλήματα από την έναρξη του πολέμου, οι διοικητές πλέον αντιμετωπίζουν μόνο απειλές που κατευθύνονται προς τα αμερικανικά στρατεύματα — αποδεχόμενοι χτυπήματα σε διαδρόμους, ραντάρ και αποθήκες καυσίμων για να διατηρήσουν τους Patriot, τους THAAD και τα συστήματα SM που χρειάζονται χρόνια για να αντικατασταθούν τα βλήματά τους.

Φυσικά αυτό θα έχει επιπτώσεις και στον πόλεμο στην Ουκρανία. Το Κίεβο αναζητά εναγωνίως βλήματα για τα συστήματα Patriot που διαθέτει.

Κυριολεκτικά κάποιος μπορεί να πει ότι ο πόλεμος κατά του Ιράν αποδείχτηκε μία μεγάλη «τρύπα» στο «νερό».

Το πρόβλημα είναι πως η «τρύπα» αυτή δεν πρόκειται να κλείσει για μεγάλο χρονικό διάστημα.

Σημειώνεται ότι: Ο επικεφαλής των αμερικανικών στρατιωτικών δυνάμεων στη Μέση Ανατολή, ναύαρχος Μπραντ Κούπερ, πρότεινε να τερματιστούν οι βομβαρδισμοί κατά του Ιράν εκτιμώντας ότι η επιχείρηση έχει πλέον εξαντλήσει την αποτελεσματικότητά της και δεν υπάρχει η δυνατότητα να ηττηθεί άμεσα η Τεχεράνη.

Στην πραγματικότητα ο ναύαρχος εννοούσε ότι:

  • Δεν έχουν άλλα αποθέματα όπλων επιφανέίας-εδάφους (cruise Tomahawk) τα σκάφη της περιοχής
  • Για τον λόγο αυτό χρησιμοποιήθηκαν στρατηγικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη B-1B από βάσεις της Βρετανίας αλλά τα αποτελέσματα ήταν περιορισμένα
  • Οι Ιρανοί ρήμαξαν ότι είχε απομείνει από αμερικανικές βάσεις στην περιοχή. Ειδικά το πλήγμα στην Ιορδανία πριν μία εβδομάδα ήταν σαρωτικό και κρίσιμο
  • Η είσοδος των Χούθι στον πόλεμο και τα πλήγματα σε σαουδαραβικά τάνκερ στην Ερυθρά Θάλασσα αλλά κυρίως στην εγκαταστάσεις που υποτίθεται ότι προστάτευε η ελληνική ELDYSA με τα MIM-104 Patriot δηλαδή τα τερματικά αγωγών στο Γιανμπού (Yanbu) του κρίσιμου αγωγού East-West Pipeline της Aramco, ήταν επίσης καθοριστική.
  • Νέα βαλλιστικά όπλα έκαναν την εμφάνισή τους στο ιρανικό οπλοστάσιο και τίποτα δεν μπορεί να τα αντιμετωπίσει. Οι ίδιοι οι Ισραηλινοί παραδέχονται ότι «Δεν μπορούν».

Δείτε μας ζωντανά στο YouTube, Twitch, X, Telegram

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.