ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Η εικόνα της κυβέρνησης: Τοξική σκόνη στον ουρανό, θρύψαλα στη έδαφος!

Φόβοι για «θερμό επεισόδιο» από την Άγκυρα μέσα στον Απρίλιο – «Θωράκιση» από τις ΕΔ

Φόβοι για «θερμό επεισόδιο» από την Άγκυρα μέσα στον Απρίλιο – «Θωράκιση» από τις ΕΔ

Σε ύψιστο συναγερμό βρίσκονται οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις μετά την συνεχόμενη τουρκική προκλητικότητα σε Αιγαίο και Μεσόγειο και τους λεονταρισμούς του Τούρκου προέδρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και των υποχείριών του.

Από την προειδοποίηση – εκτίμηση του Αμερικανού Πρέσβη στην Αθήνα ως τις δηλώσεις του Πάνου Κμμένου προς του Εθνοφύλακες πριν δυο μέρες όλα δείχνουν τη διαμόρφωση ενός θερμού κλίματος. Μάλιστα κάποιοι λένε ότι ο κίνδυνος επεισοδίου μέσα στον Απρίλιο είναι αυξημένος.

Οι συσκέψεις, ειδικά όσες δεν ανακοινώνονται είναι πυκνές για την εκτίμηση της κατάστασης στο Αιγαίο και την προετοιμασία της Αθήνας σε όποια κίνηση – επεισόδιο από μέρους της Άγκυρας από τον Έβρο ως το Αιγαίο.

Πολλοί εκτιμούν, όπως και ο Αμερικανός πρέσβης, ότι ο Ερντογάν θα προσπαθήσει να εκμεταλλευτεί για προεκλογικούς λόγους την συσπείρωση γύρω απ’ το πρόσωπό του λόγω πολεμικής κρίσης, όπως και στην περίπτωση της Αφρίν, βάζοντας στο στόχαστρο την Ελλάδα.

Τι είδους μπορεί να είναι η κίνηση που θα επιχειρήσει κανείς δεν γνωρίζει, ωστόσο οι συσκέψεις είναι συνεχείς και οι κινήσεις απ’ την ελληνική πλευρά ανάλογες.

Το κλίμα είναι τεταμένο και οι φρασεολογία από πλευρά των Τούρκων δείχνει ότι είναι στρατηγική επιλογή της Άγκυρας η κλιμάκωση με την Ελλάδα.

Ο Πάνος Καμμένος απευθυνόμενος στους Εθνοφύλακες στην Ικαρία μίλησε για δύσκολες στιγμές που έρχονται και κάλεσε σε εγρήγορσή. Την ίδια στιγμή – και με την αλλαγή στο σχεδιασμό για την κατανομή των δυνάμεων από το ΥΠΕΘΑ- ακριτικές μονάδες ενισχύονται και με προσωπικό και με υλικά.

Σε όλο αυτό το πλαίσιο η Αθήνα εκτιμά ότι η Τουρκία θα επιχειρήσει να χρησιμοποιήσει το χαρτί προσφύγων και μεταναστών, όχι μόνο για να αυξήσει την πίεση ή να διατηρήσει την ένταση, αλλά και για να προκαλέσει κάποιο επεισόδιο.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Το ερώτημα είναι το μέγεθος και το είδος του επεισοδίου που μπορεί να επιλέξει η Τουρκία, ειδικά σε μια περίοδο όπου το μέτωπό της στη Συρία είναι ανοιχτό, όπως και εκείνο στο εσωτερικό με το PKK, ενώ έχει λάβει και σαφή προειδοποίηση από την Αθήνα (μετά τον εμβολισμό του σκάφους του Λιμενικού) πως την επόμενη φορά η απάντηση θα είναι ανάλογη.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.