ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Έτσι εξηγείται το σπίτι του Βολταίρου...

Τρομοπανικός στο Τορίνο οδήγησε 1.000 άτομα να τραυματιστούν σε άνευ προηγουμένου ποδοπάτημα (βίντεο) (upd)

Τρομοπανικός στο Τορίνο οδήγησε 1.000 άτομα να τραυματιστούν σε άνευ προηγουμένου ποδοπάτημα (βίντεο) (upd)

Στους 1.000 ανεβάζει το αριθμό των τραυματιών στην κεντρική πλατεία Σαν Κάρλο του Τορίνου, νεότερη ανακοίνωση της ιταλικής αστυνομίας. Οπαδοί της Γιουβέντους παρακολουθούσαν τον τελικό του Champions League, μεταξύ της ομάδας τους και της Ρεάλ Μαδρίτης σε γιγαντοοθόνη και κάποια στιγμή προκλήθηκε έντονος πανικός, όταν στην πλατεία δέκα λεπτά πριν την λήξη του αγώνα, υποχώρησε ένα κιγκλίδωμα και ταυτόχρονα ακούστηκε η έκρηξη μιας κροτίδας, κάνοντας πολλούς να πιστέψουν, ότι ίσως επρόκειτο για τρομοκρατική επίθεση.

Το αποτέλεσμα ήταν να προκληθεί χάος από τους ανθρώπους που άρχισαν να τρέχουν και να ποδοπατηθούν 1.000 εξ αυτών και συνολικά επτά να έχουν διακομιστεί σε νοσοκομεία σε πιο σοβαρή κατάσταση. Λίγα λεπτά μετά τον πανικό, η πλατεία ήταν γεμάτη με διάφορα αντικείμενα, όπως παπούτσια και τσάντες τα οποία εγκαταλείφθηκαν βιαστικά από τους φίλους της Γιουβέντους. «Η κύρια αιτία του συμβάντος είναι ο πανικός. Θα προσπαθήσουμε τώρα να καταλάβουμε πώς ακριβώς δημιουργήθηκε», δήλωσε ο νομάρχης του Τορίνο, Ρενάτο Σακόνε.

Στην πλατεία του Σαν Κάρλο αποκαταστάθηκε λίγο αργότερα η ηρεμία και εκατοντάδες «Τιφόζι» της Γιούβε, καταβεβλημένοι από το συμβάν αλλά και την βαριά ήττα της ομάδας τους από τη Ρεάλ Μαδρίτης (4-1), προσπαθούσαν με κάποιο τρόπο να μαζέψουν τα προσωπικά τους αντικείμενα που ήταν διάσπαρτα σε όλο το χώρο. «Έπεσα, κατάφερα να σηκωθώ, αλλά έχασα τα πάντα, το τηλέφωνό μου, την τσάντα μου, τα πάντα», είπε ένας από αυτούς.

ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ

Πανικός επικράτησε το βράδυ του Σαββάτου στην κεντρική πλατεία του Τορίνου όπου είχαν συγκεντρωθεί χιλιάδες οπαδοί της Γιουβέντους για να παρακολουθήσουν τον τελικό κόντρα στη Ρεάλ για το Champions League, μετά από ρίψη κροτίδων με πολλούς να πιστεύουν ότι πρόκειται για τρομοκρατική επίθεση.

Αποτέλεσμα ήταν εκατοντάδες από τους παριστάμενους να προσπαθήσουν να τρέξουν για να γλιτώσουν προκαλώντας την υποχώρηση ενός κιγκλιδώματος.

Ο μέχρι στιγμής απολογισμός κάνει λόγο για 600 τραυματίες, δύο εκ των οποίων, μια κοπέλα και ένα παιδί τριών ετών, σε σοβαρή κατάσταση καθώς τραυματίστηκαν στο θώρακα και το κρανίο.

Τα βίντεο που κατέγραψαν τηλεοπτικές κάμερες είναι ενδεικτικά του πανικού που δημιουργήθηκε και του τραγικού απολογισμού μετά το ποδοπάτημα που ακολούθησε

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.