ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Γκάφα ολκής από τους FT και NYT: Μπερδεύτηκαν στην προπαγάνδα τους κατά του Β.Πούτιν

Γκάφα ολκής από τους FT και NYT: Μπερδεύτηκαν στην προπαγάνδα τους κατά του Β.Πούτιν

Σε τεράστια γκάφα, εάν τελικά πρόκειται περί «γκάφας» ή εσκεμμένης ενέργειας, υπέπεσαν οι «σοβαρές» εφημερίδες Financial Times και New York Times (με την τελευταία ο Αμερικανός πρόεδρος Ντ. Τραμπ να την έχει κατηγορήσει πολλές φορές για διασπορά ψευδών ειδήσεων).

Πιο συγκεκριμένα τόσο ο αρχισυντάκτης των FT όσο και ο επικεφαλής του γραφείου των NYT στη Μόσχα ανέβασαν δύο tweets στα οποία ο μεν πρώτος, (ο οποίος ήθελε να κάνει και… πνεύμα τρομάρα του), αναφέρει:

«Οι περισσότερες χώρες βάζουν αντιαρματικά κωλύματα για προστατέψουν το έδαφός τους. Στη Ρωσία τα χρησιμοποιούν κατά των δικών τους πολιτών».

Την ίδια ώρα οι NYT έλεγαν: «Οδοφράγματα σε κεντρική οδό της Μόσχας για να αποτρέψουν διαδηλωτές να φτάσουν στο Κρεμλίνο και την Κόκκινη πλατεία».

Φυσικά η αλήθεια ήταν αλλού: Ο λόγος που τα οδοφράγματα ήταν εκεί ήταν επειδή στη Μόσχα διοργανώθηκε ένα ιστορικό φεστιβάλ με θέμα αναπαράσταση μαχών του Β΄ΠΠ.

Μόλις οι ευφάνταστοι δημοσιογράφοι αντιλήφθηκαν την «πατάτα» τους κατέβασαν αμέσως τις σχετικές αναρτήσεις.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

https://twitter.com/rianru/status/874268397374238721

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.