ΚΛΕΙΣΙΜΟ
Χριστοπωλητή, όταν σε πλήρωνε το pronews.gr, ήταν καλά;

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ -Ερντογάν για το ζήτημα των Κούρδων

Τηλεφωνική επικοινωνία Τραμπ -Ερντογάν για το ζήτημα των Κούρδων

Σήμερα το απόγευμα ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών Ντόναλντ Τραμπ και ο τούρκος ομόλογός του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν, είχαν τηλεφωνική επικοινωνία με κύριο αντικείμενο την παρουσία κούρδων ανταρτών στην περιοχή Αφρίν της βορειοανατολικής Συρίας, όπως μεταδίδουν τουρκικά μέσα ενημέρωσης.

Ο κ. Ερντογάν θα συνομιλήσει σήμερα και με τον ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.

Το ζήτημα των κούρδων μαχητών αποτελεί σημείο έντονης τριβής ανάμεσα στην Ουάσιγκτον και την Άγκυρα, καθώς οι Αμερικανοί αντιλαμβάνονται τους Κούρδους ως πολύτιμους συμμάχους στον αγώνα κατά του Ισλαμικού Κράτους, ενώ αντίθετα η Τουρκία τους θεωρεί τρομοκράτες που απειλούν την εθνική της ασφάλεια.

Η διαφωνία κλιμακώθηκε τον Μάιο, όταν οι ΗΠΑ αποφάσισαν να εξοπλίσουν τους Κούρδους, ενώ η Τουρκία έχει αφήσει να εννοηθεί ότι είναι διατεθειμένη να επέμβει στρατιωτικά στην Αρφίν προκειμένου να εκτοπίσει τις κουρδικές δυνάμεις.

Η Τουρκία έχει ήδη επέμβει μία φορά στη βόρεια Συρία, στα τέλη του καλοκαιριού, προκειμένου να εξουδετερώσει δυνάμεις του ISIS που βρίσκονταν κοντά στην τουρκο-συριακή μεθόριο αλλά και για να αποτρέψει εξάπλωση των Κούρδων στην περιοχή.

Μια φωτογραφία χίλιες λέξεις: Ακολούθησε το pronews.gr στο Instagram για να «δεις» τον πραγματικό κόσμο!

Φόβος της Άγκυρας είναι ότι οι Κούρδοι θα επιχειρήσουν να μετουσιώσουν τις εκτάσεις που ελέγχουν σε αυτόνομο κρατίδιο. Η Τουρκία έχει καταστήσει σαφές πως δεν θα ανεχτεί την συγκρότηση οιαδήποτε πολιτικής οντότητας στα σύνορά της.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
ΔΕΙΤΕ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ ΤΟ ΑΡΘΡΟ

Tο pronews.gr δημοσιεύει κάθε σχόλιο το οποίο είναι σχετικό με το θέμα στο οποίο αναφέρεται το άρθρο. Ο καθένας έχει το δικαίωμα να εκφράζει ελεύθερα τις απόψεις του. Ωστόσο, αυτό δεν σημαίνει ότι υιοθετούμε τις απόψεις αυτές και διατηρούμε το δικαίωμα να μην δημοσιεύουμε συκοφαντικά ή υβριστικά σχόλια όπου τα εντοπίζουμε. Σε κάθε περίπτωση ο καθένας φέρει την ευθύνη των όσων γράφει και το pronews.gr ουδεμία νομική ή άλλα ευθύνη φέρει.

Δικαίωμα συμμετοχής στη συζήτηση έχουν μόνο όσοι έχουν επιβεβαιώσει το email τους στην υπηρεσία disqus. Εάν δεν έχετε ήδη επιβεβαιώσει το email σας, μπορείτε να ζητήσετε να σας αποσταλεί νέο email επιβεβαίωσης από το disqus.com

Όποιος χρήστης της πλατφόρμας του disqus.com ενδιαφέρεται να αναλάβει διαχείριση (moderating) των σχολίων στα άρθρα του pronews.gr σε εθελοντική βάση, μπορεί να στείλει τα στοιχεία του και στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected] και θα εξεταστεί άμεσα η υποψηφιότητά του.